Haber

İznik çobanı Türkiye şampiyonu oldu

Bursa’nın İznik ilçesine bağlı Elmalı Mahallesi’nde çobanlık yapan Veysel Uslu (18), bir yıllık çalışmanın ardından Türkiye şampiyonu oldu.

İznik Belediyesi spor Türkiye İşitme Engelliler Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Sağırlar Güreş Şampiyonası’nda 70 kiloda kulüp sporcusu Veysel Uslu şampiyon oldu ve 17-20 Temmuz tarihlerinde milli takıma seçildi. Uslu, 2023 yılında düzenlenecek Dünya Güreş Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek.

İsmail Can keşfetti

İznik Gençlik ve Spor Türkiye Rugby Federasyonu Güreş Müdürlüğü Güreş Antrenörü ve Beyzbol Teknik Şurası Başkanı olan güreşçimiz İsmail Can, ailesiyle pikniğe gittikleri Elmalı Köyü’nde çobanlık yapan Veysel Uslu’yu büyük kütükleri kaldırıp fırlatırken gördü. Tek başına dev ağaçları kaldırabilen Sağır Veysel’in gücünün farkına varan Eğitmen İsmail Can, hızla yanına yaklaşarak onunla konuştu ve sonunda ikna etmeyi başardı. Bir süre sonra kapalı spor salonunda güreş eğitimine başlayan Veysel Uslu, aradan bir yıl sonra katıldığı şampiyonada altın madalya kazanarak Dünya Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı. Yine İznikli ve kendi köylüsü olan dünya şampiyonu Enes Uslu, Veysel’i antrenmanlarında desteklediğini, dünya şampiyonasına ve hatta olimpiyatlara kadar bir usta gibi desteklediğini belirtti.

Başkan tebrik etti

İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Türkiye Sağırlar Federasyonu’nun 17-20 Temmuz tarihlerinde düzenleyeceği Türkiye Sağırlar Güreş Şampiyonası’nda 70 kiloda şampiyon olacak, milli takıma seçilerek Dünya Şampiyonası’na katılacak İznik Belediyespor Sporcumuz Veysel Uslu’yu tebrik ediyorum.” – BURSA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu