Haber

Kırgızistan Dışişleri Bakanı İsveç’i Kuran’a yönelik saldırılara karşı önlem almaya çağırdı

Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ceenbek Kulubayev, İsveç’te Kur’an-ı Kerim’e yönelik akına ilişkin İsveç makamlarının, insanların dini duygularını etkileyen olumsuz durumların önlenmesi için önlem alması gerektiğini söyledi.

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Dışişleri Bakanı Kulubayev, İsveçli mevkidaşı Tobias Billström ile telefon görüşmesi yaptı.

Görüşmede taraflar, Kırgızistan ve İsveç arasında ikili ve çok taraflı işbirliği konularını ele alırken, çeşitli düzeylerde siyasi temasların ve karşılıklı ziyaretlerin sürdürülmesinin önemine vurgu yaptı.

Kulubayev, İsveç makamlarının Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırılar gibi insanların dini duygularını etkileyen olumsuz durumların önlenmesi için önlem alması gerektiği görüşünü dile getirdi.

İsveç Dışişleri Bakanı Billström de hükümetinin ülkesinde Kuran-ı Kerim yakılmasına ilişkin görüşünü paylaştı.

İsveç ve Danimarka’da Kur’an-ı Kerim’e yönelik provokasyonlar

Son dönemde İsveç ve Danimarka’da Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırılar ağırlaşırken, bu provokasyonlara izin verilmesi tepkiyle karşılanıyor.

Danimarkalı aşırı sağcı siyasetçi ve Dayanışma Partisi lideri Rasmus Paludan, 2022 Paskalya tatilinde İsveç’in Malmö, Norköpin, Jönköping kentleri ve başkent Stockholm’de Kur’an-ı Kerim yakma provokasyonlarına devam etti.

Paludan, 21 Ocak’ta Stockholm’deki Türkiye Büyükelçiliği ve 27 Ocak’ta Türkiye’nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerim yaktı.

Irak asıllı Salwan Momika da Kurban Bayramı’nın ilk gününe denk gelen 28 Haziran’da Stockholm Mescidi önünde polis koruması altında Kuran-ı Kerim yaktı.

20 Temmuz’da Momika, Stockholm’deki Irak Büyükelçiliği önünde polis koruması altında Kuran’ı ve Irak bayrağını çiğnedi.

Danimarka’da İslamofobik ve oldukça milliyetçi bir grup, Nisan ayının prestijiyle Kopenhag’daki Türk Büyükelçiliği önünde Türk bayrağına ve Kuran’a saldırmaya başlamıştı.

İslam aleyhine pankart açan ve İslam’ı aşağılayıcı sloganlar atan grup üyeleri, 21 Temmuz’da Irak, 24 Temmuz’da İran ve Irak, 25 Temmuz’da Mısır ve Türkiye büyükelçilikleri önünde Kuran okudu. Kopenhag. Kerem yandı.

Grup, 28 Temmuz’da Kopenhag’da bir caminin önünde Kuran-ı Kerim’i ateşe verdi.

Bu eylemlerin polis gözetiminde ve yetkililerden izin alındıktan sonra gerçekleştirilmesine başta Türkiye olmak üzere birçok ülke tepki gösterdi.

25 Temmuz’da Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, kutsal kitaplara yönelik şiddeti uluslararası hukukun ihlali olarak tanıyan ve bu tıbbi hareketleri şiddetle kınayan bir karar aldı.

esenlerajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu