Haber

Destici, Yapıcıoğlu ile diyaloğu anlattı: ‘HÜDA Par’ın liderine neden ‘Hizbullah terör örgütüdür’ diyemiyorsunuz?’ Söyledim

AK Parti listelerinden seçime girecek olan Hür Dava Partisi’nin (HÜDA PAR) Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleme kararı tartışmaları beraberinde getirdi. 90’lı yıllarda faili meçhul birçok cinayet işleyen terör örgütü Hizbullah’ı hatırlatan muhalefet, Cumhur İttifakı’nı sert sözlerle suçladı.

DESTİCİ’DEN HÜDA PAR ÇIKIŞI KONUŞULACAK

Haberler.com Youtube kanalında Olgun Kızıltepe ve Melis Yaşar’ın sorularını yanıtlayan Cumhur İttifakı ortaklarından BBP Genel Lideri Mustafa Destici, HÜDA PAR’ın Cumhur İttifakı’nda olmadığını, sadece AK Parti listelerinden seçime girdiğini belirtti.

“HÜDA PAR İTTİFAKTA DEĞİL”

Destici, “HÜDA PAR ittifakta yok. İttifak protokolünde ne adı ne de imzası var. Hayır.” söz konusu.

“HİZBULLAH ÜZERİNDE HÜDA PAR’IN KARŞISINDAYIZ”

HÜDA PAR’ın görüşlerinde bir takım sorunlar olduğunu ve her görüşe katılmadığını ifade eden Destici, “Türk bayrağına Türk bayrağı denmesi, Türk bayrağı olarak eğitim verilmesi gibi bazı fikirlerine katılmıyorum. anadil.Gördüğüm iki temel sorun var.23 yıl önce Türkiye’de kanlı cinayetler işledi.Hizbullah’a terör örgütü demeyin denilmesine rağmen.İkincisi, Türk bayrağı yerine Türk bayrağı demek gibi. Bunu kabul edin, HÜDA PAR’a karşı buradayız.” ifadeleri kullandı.

“HDP İLE HÜDA PAR AYNI ÖLÇEKTE TUTULMAMALIDIR”

BBP lideri Mustafa Destici HDP ile HÜDA PAR’ın aynı kefeye konulamayacağını belirtti. Destici, “Hizbullah 23 yıl önce bitti. Şu anda Türkiye’de Hizbullah diye bir terör örgütü yok. 12 yıl önce de HÜDA PAR kuruldu. Ama HDP artık devletin varlığına, ülkenin bütünlüğüne savaş açmış durumda.” terör eylemlerini sürdürmekte ve siyasi uzantıları üzerinden siyasi faaliyetlerde bulunmaya devam etmektedir.” Bölücü PKK’nın siyasi kolu HDP ile ittifak yapıyor. HDP ile HÜDA PAR’ı aynı kefeye koymamak lazım. Kimse PKK’nın uzantısı olan HDP’yi HÜDA PAR üzerinden meşrulaştırmaya kalkmasın. Terör örgütünün siyasi koludur.” dedi.

“HİZBULLAH TERÖR ÖRGÜTÜDÜR, İŞ BİTECEKTİR”

Destici, “Zekeriya Yapıcıoğlu ile bu konuda bir görüşmeniz oldu mu?” sorusuna anlamlı bir yanıt verdi. Mustafa Destici, “Devletin varlığına ve ülkenin bütünlüğüne dair çok net ifadeler kullanıyor. Terörle mücadeleyi destekliyor. Suriye ve Irak’ın kuzeyindeki askeri operasyonları destekliyor. Bu konuda Kılıçdaroğlu’ndan daha iyi durumda.” Kılıçdaroğlu desteklemiyor, “Kuzeyde bir PYD daha olacak” diyor. Yapıcıoğlu bunu söylemiyor. “Siz her şeyi söylediniz. Ama size ‘Hizbullah terör örgütü mü’ diye soruldu. Söyledim. Biraz güldü. Hizbullah’ın terör örgütü olarak tanımlanması gerektiğini çok net bir şekilde söyledim.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu