Haber

Fatma Şahin AK Partili Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı adayı oldu

AK Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin oldu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart 2023’te yapılacak seçimler için 48 ilin adaylarını daha açıkladı. Ankara’da düzenlenen aday duyuru programında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı adayı da açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı adayının mevcut lider Fatma Şahin olduğunu açıkladı.

Fatma Şahin yerel seçimlerde yeniden genel başkan seçilirse 3. dönemine başlayacak.

Fatma Şahin’in CV’si

1966 yılında Gaziantep’te doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Gaziantep’te, yüksek öğrenimini ise İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya ve Metalurji Bölümü’nde tamamladı. Ticaret hayatına, 15 yıl boyunca İşletme Mühendisi ve İşletme Müdürü olarak çalıştığı Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde başladı.

2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Gaziantep İl Kurucu Üyesi oldu. 2002 genel seçimlerinde Gaziantep’ten ilk kadın milletvekili seçildi. 22., 23. ve 24. dönemde TBMM’de Gaziantep milletvekili olarak görev yaptı.

TBMM’deki görev süresi boyunca Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu Üyeliği, Türkiye-AB Karma Parlamento Kurulu Üyeliği ve Kadın ve Çocuğa Yönelik Şiddeti Araştırma Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu. . AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı’nda bir dönem Teşkilat Başkan Yardımcılığı, bir süre de Siyasi İşler Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2007-2011 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürüttü.

2011 genel seçimleri sonrasında kurulan 61. hükümette Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Kurucu Bakanı olarak atandı. Böylece Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin ilk kadın bakanı oldu. 30 Mart 2014’te yapılan yerel seçimlerde Türkiye’nin ilk kadın büyükşehir belediye başkanlarından biri olarak seçilerek, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı oldu. 8 Mayıs 2018’de Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığına seçildi.

2016-2019 döneminde Asya Belediye Liderleri Forumu Liderliği, 2016 yılında Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) Başkan Yardımcılığı ve Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Teşkilatı Liderliği görevlerinde bulundu. (UCLG MEWA). Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in girişimleriyle 2 Kasım 2021’de Gaziantep’i “Yeşil Şehir” ilan etti. 2021 yılında OECD Şampiyon Liderler Girişimi’ne Türkiye’den seçilen ilk belediye başkanı oldu.

2023 yılında Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri António Guterres tarafından BM Yerel ve Bölgesel Yönetimler Danışma Grubu üyeliğine atandı.

2019-2023 yılları arasında Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı görevini yürüttü.

Evli ve iki çocuk annesi olan Şahin, halen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevine devam ediyor. – GAZİANTEP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu