Haber

Ankara’da PKK/KCK ve FETÖ/PDY operasyonu: 54 zanlı tutuklandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, PKK/KCK ve FETÖ/PDY silahlı terör örgütlerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Ankara merkezli 15 ilde eş zamanlı olarak 54 zanlının gözaltına alındığını duyurdu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında verilen talimata ilişkin basın açıklaması yaptı. Başsavcılık’ın açıklaması şöyle:

“Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız Terör Kabahatleri Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında verilen talimatlara istinaden;

– Şüphelilerin PKK/KCK silahlı terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında alınan aktif pişmanlık gösteren ifadeleri, tanık ifadeleri, yurt dışına çıkış kayıtları, kendi aralarında çok sayıda görüşme yaptıklarını ve sık sık örgütlü toplantı yaptıklarını gösteren ifadeler , ve bu anlamda, onlar hakkındaki teşhisleri ve ifadeleri doğrulamak. HTŞ kayıtlarına ve açık kaynak araştırma raporlarına göre, terör örgütünün faaliyetlerinin ‘Bağımsız Birleşik Kürdistan’ amaçları doğrultusunda ‘ideolojik bölge merkezi’ yapılanmasına bağlı olarak belirlendiği (49),

– FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün çıkarları doğrultusunda faaliyet gösteren şirketler ve bu şirketler aracılığıyla terörün finansmanı faaliyetlerine ilişkin daha önce yürütülen soruşturmalarda aktif pişmanlık duyduğunu ifade eden örgüt üyelerinin ifadeleri, mali analiz raporları, teknik araçlarla bağlantı ve izleme raporları, Sayısal teçhizat incelemelerinden elde edilen delillerden, örgütün yurt dışındaki faaliyetlerinden elde edilen paraların kamu görevinden ihraç edilen örgüt üyeleri ve ailelerine dağıtıldığı belirlendi. örgüt üyeliğine ve ‘mağdur aileleri’ olarak adlandırılan örgüt üyelerine kartsız işlemlerle elden veya ATM’lerden. Bu kapsamda faaliyetleri ortaya çıkan 4 şirket ile bu şirketlerin sahibi (3) ve (2) kurye (5) olmak üzere toplam (54) şüphelinin eş zamanlı olarak gözaltına alınmasına karar verildi. 29.04.2023 itibariyle 15 Ankara merkezli il. verildi. Şüphelilerin yakalanması ve Cumhuriyet Başsavcılığımıza sevk edilmesi işlemlerine Ankara İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü ekiplerince devam ediliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu