Haber

Beyaz Kum Dökülmesine Polis Müdahalesi

Bodrum’da ekolojik dengeye ve insan sağlığına zarar verebilecek çalışmalar polis ekipleri tarafından durduruldu.

Bahçelievler Mahallesi Şevket Sabancı Caddesi üzerinde bulunan bir turizm tesisinin kıyıya beyaz kum döktüğü ihbarı üzerine bölgeye giden Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, döküm işlemini durdurarak iş makinelerini kıyıdan çıkardı.

Vatandaşlardan gelen ihbar üzerine harekete geçen Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 5 TIR’ın kıyıya beyaz kum döküldüğünü belirleyerek tutanak tuttu. Çalışmayı durduran gruplar, dökülen unsurun tespit edilmesi amacıyla alınan numuneleri ilgili kurumlara iletti. Laboratuvarda yapılacak analiz sonucuna göre döküm yaptığı tespit edilen kişi ve işletmeler hakkında yasal işlem başlatılacak ve yaptırım uygulanacaktır. Öte yandan, dökülen kumların kaldırılması için iş yeri yetkilileri uyarıldı.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Plajlarımızın doğal görüntüsünü bozan bu tür müdahalelere izin vermeyeceğiz. Bölgemizde polis ekiplerimizin ve diğer ilgili birimlerimizin denetimleri aralıksız devam ediyor. Kıyılarımızın doğallığını korumak için daha önce olduğu gibi yasal yaptırımlarla karşılık vereceğiz.” söz konusu.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

haber-gerze.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu