Haber

İsrail Parlamentosu’ndaki Yasama Komitesi, yargı reformunu oylamama kararı aldı.

İsrail Meclisi’ndeki Yasama Komitesi, tartışmalı yargı reformu tasarısının ikinci ve üçüncü oylarını almama kararı aldı.

İsrail Kamu Yayın Kurumu’nun (KAN) haberine göre, Meclis Hukuk Komisyonu, Yargıçları Atama Komisyonu’nun yapısını değiştiren yasanın ikinci ve üçüncü oturumlarında oylama yapılmamasına karar verdi.

Oylamanın yapılmaması kararının ülke genelinde yüzbinlerce İsraillinin katıldığı yoğun protestoların ardından gelmesi dikkat çekti.

Herhangi bir yasanın Meclis’te oylamaya sunulabilmesi için Yasama Komitesi’nden geçmesi ve orada kesinleşmesi gerekir.

Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğindeki koalisyon hükümetinin yargının yetkilerini kısıtlayan ve yargı atamalarında söz sahibi olmasını öngören “yargı reformu” 12 haftadır ülke genelinde protestolara neden olurken, Savunma Bakanlığı’nın görevden alınması Yönetmeliğin askıya alınması çağrısında bulunan Bakan Yoav Gallant, Pazar akşamı bardağı taşıran son damla oldu. .

Gallant’ın görevden alınmasının ardından yüzbinlerce İsrailli yargı tasarısını ve Gallant’ın görevden alınmasını protesto etmek için sokaklara döküldü ve Netanyahu’yu istifaya davet etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu