Haber

Unsurları konuştuk: Kemal Kılıçdaroğlu’nun Milli Görüş’e verdiği sıra dışı sözler

  • HABER 7 – ÖZEL HABER

Türkiye, yarın 2. Cumhurbaşkanlığı Seçimi için sandık başına gidecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Lideri ve Millet İttifakı Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarışacağı seçim, aziz ülkemizin geleceği açısından büyük önem taşıyor. Seçim kampanyası boyunca farklı ideolojik söylemler kullanan Kılıçdaroğlu, sonunda milliyetçi bir dil kullanmaya başladı.

SORUMLULUK REDDİ BİRBİRİYLE ÇATIŞIR

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dindar seçmenin oyunu kazanmak için muhafazakar bir dil kullandığı da gözlendi. Kılıçdaroğlu, zaman zaman ittifak ortağı olan Saadet Partisi seçmeninin dilini kullansa da CHP liderinin birçok açıklaması birbiriyle çelişiyor. Kılıçdaroğlu’nun çelişkili açıklamaları ve vaatleri, dindar seçmenin neden Kılıçdaroğlu’na oy vermemesi gerektiğini de ortaya koyuyor.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’Nİ GERİ GETİRİYORUZ, LGBT’LER İÇİN ÇOK MUTLUYUZ

Görünüşe göre Kemal Kılıçdaroğlu’nun vaatlerinin birçoğu dindar seçmeni endişelendirecek cinsten. Bu bağlamda ilk konu İstanbul Sözleşmesi’dir. Yakın zamanda AK Parti iktidarı tarafından kaldırılan İstanbul Sözleşmesi’ni geri getirme sözü veren Kılıçdaroğlu, ilk 24 saat içinde bunu halledeceğini söylüyor. Kılıçdaroğlu’nun LGBT yanlısı söylemleri de dindar seçmeni rahatsız ediyor. “Etnik köken, inanç, engellilik, cinsel yönelim dezavantajlı olmaktan çıkarılacak kanunla.” Sözleri akıllarda kalır.

DEMİRTAŞ VE KAVALA’YI ÇIKARACAK

Kılıçdaroğlu’nun dindar ve vatansever seçmeni rahatsız eden bir diğer sözü de Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala ile ilgili. Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Demirtaş ve Kavala’yı serbest bırakacağının sözünü veren Kılıçdaroğlu’nun, söz konusu isimlerle birlikte diğer terör tutsaklarını da serbest bırakacağından endişe ediliyor.

Vesayet Uygulamalarını Ortadan Kaldırmak

CHP genel başkanının yerel yönetimlerde seçme ve seçilme hakkını yok sayan kayyum uygulamalarına son vereceğine dair açıklamaları da dikkat çekiyor. Terör gibi sakıncalı faaliyetlerde bulunan yerel yönetim birimlerinin önüne geçilememesi endişesi var.

HAMAS VE İHVAN HARİÇ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dış politikadaki duruşu da tedirgin edici. Hamas ve Müslüman Kardeşler gibi oluşumları dışlayan bir dış politika anlayışına sahip olan Kılıçdaroğlu’nun İslam coğrafyasına yönelik başarılı bir politika izlemesi pek mümkün görünmüyor.

PKK, KILIÇDAROĞLU’YA DESTEK VERİYOR

Dindar ve vatansever seçmeni tedirgin eden bir diğer konu da terör örgütü PKK’nın Kılıçdaroğlu’na verdiği destek… Kandil’den yapılan açıklamalar terör örgütü PKK’nın Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi açıkça kazanmasını istediğini gösterirken, dindar seçmenin umurunda bile değil. sırf bu nedenle. Kılıçdaroğlu’na destek vermeyeceği düşünülüyor.

 

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu