Ekonomi

Vanlı çiftçilere yüzde 75 hibeli yonca ve korunga tohumları dağıtıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü iş birliğinde 4 bin 375 çiftçiye 163 bin kilogram sertifikalı yonca ve 181 bin 606 kilogram sertifikalı korunga tohumu dağıtıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü karşısındaki tarlada düzenlenen tohum dağıtım töreninde konuşan Vali Yardımcısı Ahmet Tozlu, Van’da yonca üretiminin yüzde 21’ine, korunga üretiminin yüzde 8’ine sahip olduklarını belirterek, “Dolayısıyla ne kadar değerli olduğunu tartışmaya gerek yok. Bu ve benzeri takviyelerle sıçrama yapma aşamasına geldiğine inanıyoruz.Daha önce 2 bin 596 çiftçimize 2 bin 782 ton hububat tohumu dağıtıldı. Arıcılıkla ilgili çok farklı projelerimiz var ama en değerlisi 120 kişiye 2 bin 500 kovan “Hayırlı olmasını ve mülkünüze rahmet katmasını temenni ediyoruz. Bu alanda lokomotif iller sıralamasında ilimizi daha da yukarılara taşıyacaktır. Bu vakıfların ilimize ve çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, uzun süredir çiftçilere ciddi destekler sağladıklarını belirterek, “Özellikle pandemi döneminde tarımın değeri önemli bir biçimde ortaya çıktı. Çiftçilerimizin bu faaliyetlerini çok iyi buluyoruz. kendi kendine yeten bir Türkiye, kendi kendine yeten bir ülke olma yolunda çok değerli olduklarını belirterek, “Çiftçilerimize elimizden gelen her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Tarım ve hayvancılık bölgemiz için çok değerli. Yaşatılması ve geliştirilmesi için elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.

Yaklaşık 54 bin dekarlık alanda ağaçlandırma yapılacağını kaydeden İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, “Kasım açısından son derece değerli olan kaba yem açığını kapatmak için böyle bir proje gerçekleştirdik. hayvancılık ve vatandaşın sertifikalı tohum ihtiyacını karşılamak için hibe, yüzde 25 çiftçi katkısı.Kurak bir ocak, aralıktan sonra martta yağan yağmurlar bize büyük umut verdi.dikim için en uygun yağışın tarla tespitleri sırasında olduğunu gözlemliyoruz. devamı Verimli bir dönem olmasını bekliyoruz” dedi.

Vatandaşlar ise yetkililere böyle bir zemin sağladıkları için teşekkür ettiklerini söyledi. – KAMYONET

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu