Haber

Amasya’da polis internet, sosyal medya ve SMS dolandırıcılığına karşı uyardı

Amasya’nın Merzifon ilçesinde vatandaşlar internet, sosyal medya ve SMS yoluyla dolandırıcılık girişimlerine karşı uyarıldı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro ekipleri, dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları için Kapalıçarşı ve Panayır alanında vatandaşlara uyarı ve bilgilendirici broşürler dağıttı.

Merzifon İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Ceyhan ve zabıta ekipleri, market alışverişine gelen vatandaşları internet ve sosyal medyada normalden çok daha düşük fiyatlarla görülen ilanlara prestij olmamaları ve dolandırıcıların telefonla gönderdikleri mesajlara inanmamaları konusunda uyardı. “Ödül kazandınız, hakkınızda icra takibi başlatıldı” içeriği.

Emniyet Müdürü Ahmet Ceyhan, ilçede dolandırıcılığın önüne geçilmesi ve vatandaşların mağdur olmaması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Art niyetli kişilere karşı vatandaşları uyaran Ceyhan, “Kredi kartı ve banka bilgileri gibi önemli kişisel bilgilerinizi paylaşmadan önce alışveriş yaptığınız sitelerin internet adresinin doğru olup olmadığını kontrol edin. Banka şifrenizi düzenli olarak değiştirin.” söz konusu.

Mesaj yoluyla gönderilebilecek sahte linklere karşı da uyarıda bulunan Ceyhan, “Telefonunuza ‘ödül kazandınız, hakkınızda icra takibi başlatıldı, sigortanız’ içerikli gelebilecek mesajlara inanmayın. Borç ya da kredi çıktı’ şeklinde konuştu.Yalnız kalan vatandaşlarımız hiç çekinmeden İlçe Emniyet Müdürlüğümüze başvurabilirler.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu