Haber

İstanbul Barosu’ndan taciz davasına müdahil olma talebi

İstanbul Barosu, Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel, HKG ile “evlenen” eşi Fatma Gümüşel ve Kadir Willed hakkında açılan cinsel istismar davasına katılmak için İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurdu. Baro ayrıca 6 yaşında ‘evli’ olan mağdur HKG’nin kemik yaşının belirlenmesi için 2012 yılında yapılan işlemlerde usulsüzlük teziyle ilgili hata duyurusunda bulundu.

Müdahale talebi ve kabahat duyurusuna ilişkin Baro tarafından yapılan açıklamada, çocuğa karşı her türlü kötü davranışın ihbar edilmesi; İdari makamların, kolluk kuvvetlerinin, eğitim – sağlık kurumlarının, ailenin ve toplumdaki tüm bireylerin sorumluluğunda olduğu hatırlatılarak, şöyle denildi:

“Devlet, çocuğu her türlü cinsel davranıştan, kötü muameleden ve hak ihlallerinden korumakla yükümlüdür. Devlet mekanizmaları, ileri sürülen iddiaları “çocuğun beyanı” temelinde değerlendirmek ve etkin, hızlı ve etkin bir şekilde yürütmekle yükümlüdür. cinsel istismar vakalarında “çocuğun yüksek yararı” ilkesini dikkate alarak adil işlem yapmakla yükümlüdür.

Maalesef bu yükümlülüklere uyulmadığını ve çocukları koruyamadığımız görüyoruz. İstanbul Barosu olarak basına yansıyan “6 yaşındaki kız çocuğuna ‘evlilik’ adı altında cinsel istismarda bulunulması’ davasında mağdura müdahil olunmasını talep ettik.

Bu kapsamda, çocuğun kemik yaşının tespitine yönelik usulsüz işlemlere ilişkin iddialarla ilgili olarak İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına da hata beyanında bulunduk.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu