Haber

CHP Diyarbakır Milletvekili Tanrıkulu, Diyarbakırlı gencin il dışında sınav yeri belirlenmesine tepki gösterdi.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 17-18 Haziran’da yapılacak Yüksek Öğrenim Kurumları Sınavında Diyarbakırlı gençlerin il dışında sınav yeri belirlenmesine tepki göstererek ÖSYM’ye durumun düzeltilmesi çağrısında bulundu. Tanrıkulu, “Diyarbakırlı bir öğrencinin Kayseri’ye, Ankara’ya, Gaziantep’e, Adana’ya nasıl ve ne pahasına gideceğini nasıl hesaplayamazlar? Bu işten bir an önce vazgeçilmelidir” dedi.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 17-18 Haziran’da yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavında Diyarbakırlı gençlerin sınav için hiç tercih etmedikleri illere yönlendirilmesine tepki gösterdi. Tanrıkulu, “Diyarbakırlı birçok öğrenci beni aradı. Hiç tercih etmedikleri halde Diyarbakır dışında illerde sınava girecekleri bilgisi verildi. Bu kabul edilemez. Diyarbakır’da bir öğrenci Kayseri’ye, Ankara’ya, Gaziantep’e, Adana’ya nasıl gider? Gidişin maliyetini nasıl hesaplamıyorlar Diyarbakır Büyükşehir’de bütün öğrencilerin sınava girmesine yetecek kadar okul ve bina var ama ÖSYM bir şekilde Diyarbakır’daki bazı öğrencilerin sınava Diyarbakır dışında girmesini planlamış kabul etmek mümkün değil. Bu öğrenciler için çok büyük bir acı, büyük bir maliyet. Moral bozukluğuna yol açabilecek bir söylem, aynı zamanda bir durum” dedi.

ÖSYM’yi davet eden Tanrıkulu, “Bu işten bir an önce vazgeçilmelidir. Ben ÖSYM nezdinde gerekli girişimleri yapacağım ama ÖSYM bu Diyarbakırlı öğrencilere bu zulmü yaşatmasın. Hem sınavlar açısından hem de öğrencilerin moralini bozacak büyük bir maliyet. Bu Yoksulluk ve pahalılık içindedir” dedi Tanrıkulu.

Kaynak: ANKA / Eğitim

incirliovaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu