Ekonomi

Ripple, SEC ile anlaşmaya vardı mı? Davayla ilgili spekülasyonlar sürüyor

Investing.com – dalgalanmaYSK ile YSK arasında dava sürecinin devam etmesi konusunda uzlaşma sağlanırken, bazı iddialar sürecin beklenenden daha erken sonuçlanabileceği yönünde.

Dava sürecini yakından takip eden XRP topluluğundaki bazı isimler, dava süreciyle ilgili ipuçları toplayarak spekülasyonlar üretti. Twitter’da yapılan bu paylaşımlar büyük ilgi gördü. Ripple CEO’su Brad Gralinghouse’un davanın sona ermesinden bahsederken haftalar tabirini kullanmasını ipucu olarak alan XRP topluluğundan kullanıcı Ashley Prosper, Ripple CEO’sunun davanın sona geldiğine dair paylaşımları beğendiğini şu şekilde gösteriyor: başka bir örnek.

Davanın sona yaklaştığı yorumlarını artıran diğer gelişmeler ise Ripple’ın kripto saklama hizmeti olan Hinman belgelerinin ifşa edilmesi. Metako Satın alma taahhütlerinin başlangıcı olarak görülmektedir. Ayrıca Nasdaq, Ripple’ı son satın alımından dolayı tebrik etti ve bu da olumlu bir gelişme olarak kaydedildi.

Ripple ise özellikle Mayıs ayında faaliyetlerini ve yerel varlığını artırdı. XRP ağındaki etkinlikKripto para fiyatlarının artmasıyla birlikte kripto para fiyatlarının da artması da şirketin davayı kaybetmeyeceği söylemlerini güçlendiren unsurlar olarak görülüyor.

Ripple davanın bu yıl bitmesini bekliyor

Ripple, ilk çeyrek raporunda da belirttiği üzere SEC ile olan yasal çabasının 2023 yılında sona ermesini beklediğini belirtti. Davanın sonuçlanması için tarih vermekten kaçınan şirket, kararın mahkeme tarafından verileceğini hatırlatıyor.

Ripple ve SEC davasıyla ilgili artan spekülasyonlardan biri de Blockchain şirketinin… saniye onunla anlaşma yönünde. Söylentilere göre düzenleyici ile Ripple arasındaki anlaşmanın tüm detayları Haziran ortasında açıklanacak. Bu tarih aynı zamanda Hinman belgelerinin kamuoyuna açıklanması beklenen tarihe denk geliyor.

Öte yandan XRP topluluğu, davanın uzlaşmayla sonuçlanacağı tezine tepki gösterdi. Ripple avukatı Bill Morgan, haber kaynağı sağlam olsaydı XRP fiyatının bu hafta sert bir yükseliş kaydedeceğini söylerken bu söylentilere tepki gösteren isimlerden biri oldu.

SEC’in ortasında Ripple ile anlaşma söylentileri daha önce gündeme gelmişti ancak bu argümanların hiçbiri gerçeği yansıtmadı.

Yine de Ripple çevresinden gelen olumlu haberlere göre XRP piyasasında kayda değer bir toparlanma yaşandı. Kripto para birimi geçtiğimiz hafta %10 artarak 0,5 dolar bandına adım attı ve büyük kripto para birimleri arasında öne çıkan varlık haline geldi. XRP, son 24 saatte %3’e yakın fiyat artışıyla 0,515 dolara yükseldi ve ilk 10’daki diğer kripto paralar düşerken listedeki tek kripto para olmaya devam ediyor.

Author: Günay Caymaz

haberadalar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu