Haber

Veteriner Hekimler Birliği ve AÜ Veteriner Fakültesi, Ord. prof. Dr. Süreyya Tahsin Aygün’ü Andı

Veteriner Hekimler Birliği ve Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Ord. prof. Dr. Süreyya Tahsin Aygün için anma etkinliği düzenledi. Veteriner Hekimler Derneği Başkanı Gülay Ertürk, “Süreyya Hoca eğitimde, bilimde, sağlıkta ve aydınlanmada topluma büyük hizmetler vermiş büyük bir bilim adamıdır. Dünyada ilk defa kuru sığır vebası aşısını Kurtuluş Savaşı sırasında yapmış, Mustafa Kemal Atatürk’ü İstiklal Madalyası ile başarıyla ödüllendirmiş bir savaş kahramanıdır.” Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seçkin Yarsan da “1957’de ilk kök hücre çalışmasını yaptı, bugün kök hücre çalışanlarının ilk başvurduğu kaynak” dedi.

Veteriner Hekimler Birliği ve Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde bugün Ord. prof. Dr. Süreyya Tahsin Aygün için anma etkinliği düzenlendi. Olayda Nebil Özgentürk’ün Ord. prof. Süreyya Tahsin Aygün Belgeseli de gösterildi.

“SÜREYYA HOCA, TOPLUMA EĞİTİM, BİLİM, SAĞLIK VE AYDINLATMAYA BÜYÜK HİZMETLER YAPAN BÜYÜK BİR BİLİMSEL ADAMDIR”

Veteriner Hekimler Birliği Başkanı Dr. Gülay Ertürk, şunları söyledi:

“Süreyya Hoca eğitimde, bilimde, sağlıkta ve aydınlanmada topluma büyük hizmetler vermiş büyük bir bilim adamıdır. 1895 ve 1981 yılları arasında geçen 86 yıllık hayatında savaş kahramanı olmuştur. Kurtuluş Savaşı yıllarında dünyada ilk defa liyofilize kuru sığır vebası aşısı yapan Mustafa Kemal Atatürk’ün savaşın gidişatını değiştireceği tahmin edilen bu başarısıyla Mustafa Kemal Atatürk tarafından İstiklal Madalyası ile ödüllendirilmiş bir savaş kahramanıdır. .Aynı zamanda bir halk kahramanıdır çünkü 1960’lı yıllarda engelli bir nesil doğmuştur ve ülkemizde bu tür bir tıp felaketi dünyaya engelli bir neslin gelmesini engellemiştir. 1981 yılında kök hücre öldüğünde bu konulara çok daha önceden imza atmış bir bilim insanıdır.Yıllar önce yazdığı epidemiyoloji kitaplarında tek sağlıktan bahseden tek sağlık uzmanıdır.”

“1957 YILINDA İLK KÖK HÜCRE ÇALIŞMASINI YAPTIK, BUGÜN ÇALIŞANLARIN KÖK HÜCRE DENECEĞİN BAŞVURDUĞU BAŞLICA KAYNAKTIR”

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yarsan da şunları söyledi:

“Çok azimli bir şahsiyettir, orduda çok değerli hizmetleri olmuştur. Halk sağlığı alanında çok değerli çalışmaları ve uluslararası düzeyde büyük başarıları vardır. Çalışmaları ve çalışmaları unutulamaz. Dünyada iki ülke vardır.” Talidomit faciasından etkilenmedi biri ABD diğeri Türkiye Yıllar içinde dünyada 10 binden fazla çocuk öldü 90 bin azdı ama Türkiye etkilenmedi Süreyya Tahsin’in çalışmaları sayesinde Aygün o dönemde. 1957’de ilk kök hücre çalışmasını yaptı, bugün kök hücre üzerine çalışanların ilk başvurduğu kaynaktır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu