Haber

Türkiye’nin ilk yerli yüksek teknoloji akülü troleybüs kullanıma hazır

Türk mühendisliği tarafından tasarlanıp üretilen ve katener sınırına (elektrik ikmal hattına) bağlı olmadan yolcu taşıyan Türkiye’nin ilk yerli yüksek teknoloji akülü troleybüsü 2023 yılında kullanılmaya başlanacak.

Bozankaya firması, Ankara Sincan 1. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikalarında düzenlediği tanıtım töreninde “Türkiye’nin ilk yüksek teknolojili yerli akülü” troleybüsü “Trambüs”ü tanıttı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi için özel olarak üretilen 12 araçlık filonun ilk aracı teslim edildi. Söz konusu araçların 2023 yılında hizmete girmesi planlanıyor.

%100 Türk mühendisliği ile tasarlanıp üretilen ve aküleri ile katener limitine bağlı kalmadan maksimum 50 kilometre menzile ulaşabilen araçlar, seyir halindeyken şarj olabilen aküleri sayesinde sınırsız menzil ile üretilmiştir. hareket.

Bu, zamandan, yakıttan ve bakım maliyetlerinden tasarruf sağlar. Troleybüsler dizel araçlara göre bir günde yüzde 40’a varan yakıt tasarrufu sağlarken, bakımda bu oran yüzde 80’lere çıkıyor. Bu tasarrufun ekonomik karşılığı sadece akaryakıtta Şanlıurfa için yıllık 3.5 milyon lira.

Tarihi dokuya zarar vermez.

Araçlar, 7/24 çalışabilme, sıfır karbon salınımı, güç tasarrufu ve akü sistemine sahip olma gibi özellikleriyle iklim değişikliği ile mücadelede öne çıkıyor.

Toplam 160 kişiyi ağırlayabilen troleybüsler, günlük 95 bin yolcu ve yüzde 32 oturan yolcu taşıma kapasitesine sahip olurken, araç içi akıllı yazılım sayesinde güvenlik ve araç bakım periyotları uzaktan takip edilecek.

Troleybüs filosu, şehir güzergahının dar sokaklarında, tarihi yapıların ortasında ve sit alanlarında yolcu taşımak amacıyla 18 metre olarak tasarlandı.

Titreşimsiz ve gürültüsüz elektrik motorları, şehrin tarihi dokusuna zarar vermeyecek şekilde inşa edildi. Şanlıurfa’nın iklim koşullarına özel 60 dereceye kadar soğutma yapacak tropikal klimaya sahip araçta yolculara Wi-Fi hizmeti de sunulacak.

İlk yerli metro seti 2023’ün ilk çeyreğinde teslim edilecek

Bozankaya Yönetim Kurulu Başkanı Aytunç Günay törende yaptığı konuşmada, söz konusu troleybüslerin düşük başlangıç ​​ve işletme maliyetleri, daha fazla yolcu taşıyabilmeleri, çevre dostu olmaları ile büyük şehirlerde ideal bir çevreci ulaşım çözümü olacağını söyledi. proje ve güç tasarrufu.

Tarihi mekanlarda katener hattı altyapısının kurulamadığını ve söz konusu aracın aküsü sayesinde hatta bağlı kalmadan seyahat edebildiğini belirten Günay, hatta bağlandığında aracın aküsünün de şarj edildiğini söyledi.

Söz konusu araçları yurt dışına da ihraç etmeyi hedeflediklerini bildiren Günay, şu anda yurt dışında hazırladıkları 3 ihale olduğunu söyledi.

Türkiye’nin Gebze-Darıca metro sınırında kullanılacak ilk yerli metro setinin 2023’ün ilk çeyreğinde teslim edileceğini vurgulayan Günay, 4-5 ay sonra test sürüşlerine başlanacağını bildirdi. Günay, sürücüsüz, yüksek teknolojili metronun üretiminin bitmek üzere olduğunu, ardından test aşamasına geçeceklerini kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu