İş

Türkiye Harb-İş Sendikası Personel Haklarına İlişkin Basın Açıklaması Yaptı

Türkiye Harb-İş Sendikası üyeleri, kişilik haklarının iyileştirilmesi için Yakutiye kent meydanında basın açıklaması yaptı.

Türkiye Harb-İş Sendikası Doğu Anadolu Bölge Temsilcisi Murat Tamcahan; Faaliyet gösterdikleri iş kollarının, Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığına bağlı askeri işyerleri, özel güvenlik misyonları ve yabancı askeri işyerlerini kapsayan özel bir iş kolu olduğunu belirterek, faaliyet alanlarının önemine vurgu yaptı.

İş kollarının ülkemizin bugününü ve geleceğini ilgilendiren en değerli iş kolu olduğuna değinen Tamcahan, bu iş kolunun vazgeçilmez unsuru olan çalışanlarının ekonomik çıkmazının ivedilikle çözülmesi konusunu dile getirdi. Konuyla ilgili olarak Murat Tamcahan, Harb-İş Sendika Genel Merkezi olarak birçok detayın yer aldığı ve alanında uzman kişilerden oluşan heyetlerin yer aldığı çalıştaylar gerçekleştirildiğini belirtti.

Konuya gelince; Cumhur İttifakı’nın paydaşları olan Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcılarını ziyaret ettiklerini, ardından Milli Savunma Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda içinde bulundukları durum hakkında detaylı bilgi paylaştıklarını belirten Güvenlik, Tamcahan, “Bu durum Türk-İş yönetim kurulunda defalarca tartışıldı. Her zaman dile getirilen ve şimdi burada dile getirilen sorunlarımızı basının ve sizlerin önünde bir kez daha yinelemek isterim.” Yakutiye Kent Meydanı’ndaki sorunlar milletimiz, devletimiz, hükümetimiz ve bizzat bu sorunları yaşayan, çözüm bekleyen dostlarımız tarafından iyi bilinmektedir” dedi.

Murat Tamcahan konuşmasında; 26 binden fazla üyenin aldığı fiyatların Türkiye’nin günümüz şartlarına göre çok düşük olduğunu hatta bu yüksek hayat pahalılığı karşısında çekilmez bir durum yarattıklarını belirterek, özlük haklarının iyileştirilmesini talep ettiler. .

Tamcahan, gelişen ve büyüyen ülkemize destek veren, ülkemiz savunma sanayisinin yüzde 100 millileştirilmesi için canla başla çalışan, savunma sanayinde ülkemizin dışa bağımlılığının sona ermesi için yoğun çaba gösteren üyelerimizin önemli hedeflere ulaştığını bildirdi. geçinemeyecekleri bir nokta. Sürekli artan konut kiraları, sürekli artan fiyatlar ve akaryakıt fiyatlarının önlenemeyen yükselişi nedeniyle ezildiklerinin altını çizdi.

İlgili makamlara yapılan bu bildirimlerde; Tamcahan, arkadaşlarının zorlu yaşam koşullarına dayanabilmek için gece gündüz dokuma atölyelerinde terzi olarak çalıştıklarını, çeşitli restoranlarda motosikletli kurye olarak çalıştıklarını, düğün salonlarında garson olarak çalıştıklarını belirtti. “Ayrıca askeri iş yerlerimizde görev yapan değerli, eğitimli ve tecrübeli arkadaşları, “Maddi zorluklar karşısında istifa ederek özel şirketlere geçtiklerini veya kendi istekleri dışında emekli olduklarını, bu durumun geleceğini tehlikeye atacağını özellikle belirttik. Askeri fabrikalarımızı ve tersanelerimizi tahrip ederek çalışamaz hale getiriyoruz” dedi.

Teklifler bilinçli olarak yurt dışından geliyor

Bu süreçler yaşanırken EYT’nin yasalaşması sonucunda 2 bin 705 arkadaşının 2023’te, 2 bine yakın arkadaşının ise 2024 yılı başında emekli olacağının altını çizen Tamcahan, şöyle konuştu: Üreten, stratejik işyerlerimizin güvenliğini sağlayan ve en önemlisi “Bir gece ansızın gelebiliriz” cümlesinin kurulmasına vesile olan arkadaşlarımızın, yaptıkları işe kıyasla çok daha az ücret aldıkları tüm bildirimlerimizde belirtiliyor. özel sektörde ve vakıflarda çalışan personele bu nedenle işyerlerinden ayrılmaktadırlar. “Verdik, anlattık” dedi.

Tamcahan; İşin daha sıkıntılı bir yönünün gözden kaçırıldığını, daha önce adı geçen kalifiye elemanlara yurt dışından yüksek fiyatlarla teklif gelmeye başladıklarını bildirdiklerini belirtti. – ERZURUM

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu