Ekonomi

Türk İlaç Şirketi GEN, Azerbaycan’da İlaç Fabrikası Kurmak İçin Anlaşma İmzaladı

Türk ilaç şirketi GEN, Azerbaycan Devlet Yatırım Şirketi (AIC) ve ilaç şirketi SIA Pharmaceutical LLC ile ilaç fabrikası kurmak için anlaşma imzaladı.

Türk ilaç sektörünün lider firmalarından biri olan GEN, küresel bir oyuncu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Şirket, hisseleri Azerbaycan Cumhuriyeti’ne ait olan Azerbaycan Devlet Yatırım Şirketi (AIC) ve ilaç şirketi SIA Pharmaceutical LLC ile Azerbaycan’ın ilk ilaç fabrikasını kurmak üzere mutabakat zaptı imzaladı. Bakü’de imzalanan hissedarlık sözleşmesine göre, GEN’in yüzde 66, AIC’nin yüzde 29 ve SIA Pharmaceutical LLC’nin yüzde 5 hisseye sahip olduğu Gen Pharma Caucaus Manufacturing Operations Ltd. Taraflar, kurulması konusunda anlaşmaya vardı.

Bu anlaşma ile Azerbaycan’ın tahsis ettiği Pirallahi Sanayi Bölgesi içerisinde 52 bin metrekarelik alanda ilaç üretim tesisi kurulacak. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Azerbaycan ilaç pazarının tamamı ithalata dayalı 900 milyon dolar değerindeki ilk yerli üretim tesisi hayata geçirilecek. Bu büyük ölçekli üretim tesisinin Azerbaycan’ın ilaç alanında teknolojik gelişimine katkı sağlaması ve ülke için değerli bir istihdam alanı oluşturması beklenirken, gelecekte komşu ülkelere de ilaç ihracatının sağlanması planlanıyor.

36 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilecek olan fabrikanın ilk etabının 14 bin metrekare kapalı alana sahip olması planlanıyor. Ayrıca 2026 yılında tam kapasite ile faaliyete geçmesi beklenen fabrikanın tablet, sinema tableti, sert jelatin kapsül, yumuşak jelatin kapsül, toz süspansiyon, poşet olmak üzere tek vardiyada 50 milyon kutu ilaç üretmesi bekleniyor. ve sıvı tipi.

Yurtdışındaki ilk üretim tesisi

Ankara Organize Sanayi Bölgesi’nde 43 bin metrekare üretim alanına sahip olan GEN, global ölçekte attığı bu dev adım sayesinde yurtdışındaki ikinci tesisini açacak. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu