Haber

Diyanet’ten mesai saatlerini cuma namazına göre ayarlamak için arayın

Diyanet İşleri Başkanlığı bugünkü hutbede işyerlerinde çalışma saatlerinin, okullarda ise ders programlarının cuma namazına göre düzenlenmesi çağrısında bulundu.

ANKA’nın Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 4 Ağustos 2023 tarihli Cuma hutbesinde yer alan haberine göre, “Kardeşlerim! Cuma gününün bereketinden, sevincinden, maddi ve manevi kazanımlarından kendimizi mahrum bırakmayalım. Cuma namazı ile birlikte günde beş vakit kıldığımız namazlarımızı nasihat et, çünkü nasihat müminlere fayda sağlar.’ Birbirimize cuma namazını ilahi hitabı dinleyerek hatırlatalım.”

“Gençlerimizi ve çocuklarımızı sevgiyle, muhabbetle ve güzel bir üslupla camiye teşvik edelim. Kadını erkeği, genci ve yaşlısıyla Allah’ın evlerine koşalım” sözleriyle devam eden hutbede, çalışanlar ve öğrencilerden dua istendi. “En önemli farz namazlardan biri olan Cuma namazını kılmalarına yardımcı olun”, “İşyerlerimizde çalışma saatlerini, okullarımızda ders programlarını Cuma namazının vaktine göre ayarlayalım. ibadet ve insan haklarına saygı bunu gerektirir.Bu konuda duyarlı davranmayanlar büyük bir yükün altına düşerler.”

ANKA / AK,ET

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu