Haber

Antalya’da Araç Dolandırıcılığına Karşı Uyarı

Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ‘sazan sarmal’ yöntemiyle oto dolandırıcılığının önüne geçilmesi amacıyla vatandaşları uyardı.

Son dönemde araç alımlarında dolandırıcılık faaliyetlerinin artması nedeniyle ekipler, il genelindeki noterliklere bildiri asarak vatandaşları uyardı.

İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Vatandaşlarımız aracını satmak için internete ilan veriyor. Dolandırıcı kişi genellikle kendini kamu görevlisi olarak tanıtıyor. Kuzenine veya bir akrabasına aracı alacağım diyerek müşteri oluyor. yakını üzerinden cüzi bir depozito gönderiyor.Tıpkı ilandaki aracı değerinin çok altına koyduğu gibi.Genellikle araç alıp satanlar ikinci kez ilanı verilen araca müşteri oluyorlar.Alıcı ve satıcı buluşuyor. aracın bulunduğu ilde iki tarafı da aracın fiyatını konuşmamaları konusunda uyarır ekspertize gönderir ekspertize gönderir aracın parçası için noter aşamasına gelince para havalesi yapar Daha önce belirlediği IBAN numarasını “Kısa süre içerisinde bu parayı kripto varlıklara aktararak paranın bloke edilmesini engelleyecekler. Bu durumda alıcı ve satıcı karşı karşıya gelir.”

ovacikajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu