Yaşam

KADEM duyurdu: Kadın Çalışmaları Kongresi’ne bildiri gönderme süresi uzatıldı.

KADEM her yıl KADEM Kadın Araştırmaları Dergisi öncülüğünde literatüre ve bilime katkı sağlamak amacıyla Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi, İbn Haldun Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi’nin katılımıyla akademik kongreler düzenlemektedir. üretilen bilgiyi yaymak.

KADEM, bu kez “Sivil Toplum ve Kadın” başlığı altında sivil toplum yapıları ve toplumsal cinsiyet adaleti odağında kadının kamusal hayata ve toplumsal kalkınmaya katkılarını sunuyor. 2 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan 9. Kadın Çalışmaları Kongresi’nde sivil toplum ve kadın ilişkisi, tarihsel süreçler, toplumsal yapılar, etik, estetik ve politik değerler, adalet, kalkınma ve temsil konularının tartışılması planlanıyor. Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bengül Güngörmez AKOSMAN tarafından gerçekleştirilecek olan kongrede bildiri sunmak isteyenlerin 11 Ağustos 2023 tarihine kadar e-posta ile bildiri özetlerini göndermeleri gerekmektedir.

Kadın Çalışmaları Kongresi’nde sunulacak bildirilerle; Belirlenen konular etrafında fikir alışverişine olanak sağlanarak bilgi ve deneyimlerin paylaşılacağı disiplinler arası bir tartışma platformu oluşturulması amaçlanmaktadır. Kongrede, ülkenin sosyal politikaları, sivil toplum ve kadın ilgisine ilişkin yeni strateji ve uygulamaların altyapısına katkı sağlanması amaçlanıyor.

KAĞIT BAHİS BAŞLIKLARI:

Sivil Toplum Kavramı ve Felsefesi

Kadın Hareketleri ve Sivil Toplum

Resmi İdeoloji – Devlet ve Sivil Toplum

Afet ve Sivil Toplum

Medya ve Sivil Toplum

ÖDÜL VE ŞARTNAME:

Başvurular sonucunda kongrede sunulmaya değer görülen bildiriler 21 Ağustos 2023 tarihinde açıklanacaktır. Birinci makaleye 20.000 TL, ikinci makaleye 15.000 TL ve 10.000 TL ile üçüncülük, [email protected] adresine e-posta yoluyla yapılabilir. Bildiri özetleri en geç 11 Ağustos 2023 tarihine kadar gönderilmelidir. Bildirilerin tam metinlerinin gönderilmesi için son tarih 13 Ekim 2023’tür.

NOTLAR:

Değerlendirme için gönderilen özetler 750-1000 kelime arasında olmalıdır.

Araştırmanın yöntemi ve beklenen bulguları özette yer almalıdır.

Sunum için kabul edilen özetler kongre kitapçığında yer alacaktır.

Kabul edilen bildiriler arasından seçilen ilk üç bildiri ödüllendirilecektir.

Kabul edilen bildiriler editörlü kitap olarak yayınlanacaktır.

Kongreye katılım ücretsizdir.

karayazi-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu