Teknoloji

Superbox’ta Şifre Nasıl Değiştirilir?

Turkcell’in sunduğu internet hizmeti Superbox, pek çok kişinin aşina olmadığı bir hizmet. Bu nedenle Superbox’ta şifre nasıl değiştirilir gibi sorunlar ortaya çıkabilmektedir. Superbox altyapısını kullanıyorsanız şifrenizi değiştirmek için aşağıdaki çözümleri deneyebilirsiniz.

Turkcell, Türkiye’nin bazı bölgelerinde kendi altyapısıyla hizmet verirken, kablolu ve kablosuz birçok farklı internet hizmetine de sahip. Superbox da bu internet çözümlerinden biridir. Özellikle altyapının bulunmadığı alanlarda taşınabilir ağları kullanarak internet erişimi sağlayan süper kutular, sundukları kolaylıklardan dolayı yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır. Bu durum Superbox şifre değiştirme gibi süreçlerde destek ihtiyacını artırdı.

Superbox’ta Şifre Değiştirme Yöntemleri

Superbox’ta şifre değiştirme tek bir yöntemle yapılmaz. Bu nedenle hangi yöntem size daha kolay geliyorsa onu deneyebilir ve şifrenizi değiştirebilirsiniz.

Superbox’ta Şifre Nasıl Değiştirilir?

Superbox Arayüzünden Şifre Değiştirme

Superbox işletim sistemleri modemlere benzer. Bu nedenle Superbox şifrenizi değiştirmek isterseniz arayüzüne giriş yapabilirsiniz. Bu işlemlerin gerçekleştirilebilmesi için kullanıcıların modem arayüzüne girişte kullanılan giriş bilgilerini bilmeleri gerekmektedir. Bu bilgiler genellikle internet bağlantısı kurulduktan sonra kullanıcılarla paylaşılır. Bu bilgiyi bilmiyorsanız Superbox müşteri hizmetlerine ulaşarak kullanıcı adınızı ve şifrenizi alabilirsiniz. Ayrıca birçok Superbox modemin arkasında da bu bilgi yer almaktadır. Daha sonra aşağıdaki adımları takip etmelisiniz.

  • Herhangi bir tarayıcı açın ve 198.168.1.1’e giriş yapın.
  • Daha sonra açılan pencereye kullanıcı adınızı ve şifrenizi girin.
  • Ayarlar bölümünde kullanıcı giriş bilgileri seçeneğine tıklayın.
  • WLAN > Temel Ayarlar adımlarını takip edin ve SSID’nin karşısındaki şifre kısmına yeni şifrenizi girin.

Şifre değiştirildikten sonra sistem yeniden başlatılacaktır. Bu işlemin ardından tüm cihazlardan yeni şifre ile erişim sağlanması gerekmektedir.

Arayüze Girmeden Superbox Şifresinin Değiştirilmesi

Arayüz paneline giremeyenler için cihazı sıfırlamak çözüm olabilir. Ancak sıfırlama sonrasında şifre fabrika varsayılan şifresi olacaktır. Bu nedenle kullanıcıların cihaz üzerinde yer alan sıfırlama butonu ile sıfırladıktan sonra fabrika ayarlarına getirilen şifreyi kullanmaları gerekmektedir. İstediğiniz şifreyi ayarlamak istiyorsanız mutlaka kullanıcı adı ve şifreyi girmelisiniz. Sıfırlama sonrasında kullanıcı adı ve şifre fabrika ayarlarına dönecektir.

Superbox Şifresinin Müşteri Hizmetleriyle Değiştirilmesi

Şifresini nasıl değiştireceğini bilmeyenler Superbox müşteri hizmetlerine başvurabilirler. Modeme uzaktan erişim mümkün olduğundan Superbox şifre değişiklikleri uzaktan yapılabilmektedir. Ayrıca bu görüşme sırasında ileride sorun yaşamamak için kullanıcı adınızı ve şifrenizi öğrenebilirsiniz.

Cihazı sadece taşınabilir cihazlar için kullanıyorsanız ilk adımdaki çözümü cep telefonlarınızdan takip ederek Superbox şifrenizi değiştirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu