Haber

Paraları mı bitti? Reach Tarikatı Liderinin Oğlu Derneği için Para Toplamaya Başladı!

Menzil Tarikatı lideri Abdülbaki Erol’un vefatından sonra oğullarının tahtı nedeniyle tarikat bölündü. Bu ölümden sonra tarikata bağlı birçok dernek meclisi kuruldu. Bu derneklerden biri de iki hafta önce Nezir Derneği adıyla faaliyetlerine başladı. Dernek açılır açılmaz bağış kampanyası düzenleyerek para toplamaya başladı.

Kaynak:https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiye…

Menzil tarikatının 1993 yılından bu yana lideri olan Abdülbaki Erol, haziran ayında vefat etti. Adıyaman’ın Kahta ilçesine bağlı Menzil köyünde toprağa verilen Erol’un vefatının ardından tarikatların istikrarı değişti.

Erol’un oğulları arasında başlayan kavga tarikatın bölünmesine neden oldu. Tarikatın başına geçmesi beklenen büyük oğlu Muhammed Saki Elhüseyni, diğer iki kardeşin kendilerini şeyh ilan etmesiyle mezhebin bölündüğünü duyurdu.

Aylar sonra Muhammed Saki Elhüseyni Nezir Derneği’ni kurdu. Örgütlenme yarışına giren tarikat mensupları da çalışmalara başladı.

Tarikat üyeleri, iki hafta önce kurulan Nezir Derneği’ne ait olduğunu belirttikleri IBAN adresini sosyal medyada paylaşarak herkesi bağış yapmaya davet etti.

Ayrıca Muhammed Saki Elhüseyni, Serhendi Vakfı ile organizasyon çalışmalarını sürdürmektedir.

Eski İstanbul Barosu Başkanı Turgut Kazan, Cumhuriyet’le görüştü: “Ülkemizde bu yapıların çok rahat hareket edebildiğini biliyoruz. Bu derneğin en büyük mülki amirden izin alması gerekiyor. Valilikten izin alınması gerekiyor. 81 ilden bağış topluyorsa 81 ilin valiliğinden veya İçişleri Bakanlığından izin alınması gerekiyor” dedi.

aydincik-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu