Haber

IŞİD’in 10 Ekim katliamına ilişkin dosyasına yeni belgeler girdi

TAMER ARDA ERŞİN- GÜRKAN DEMİRTAŞ

10 Ekim katliamına ilişkin belgede, kaçak şüpheli DAİŞ yöneticisi Ahmet Güneş’in kontrolündeki ekibin eğitim videoları ve PKK terör örgütünü infaz ettiği anın videosu yer aldı. İnfaz edilen şahsın cansız bedenine diğer DAİŞ’lilerin ateş açtığı videoda, Güneş’in liderliğindeki DAİŞ ekibinin askeri eğitim aldığı görüntüler de yer alıyor. IŞİD üyeleri videoda bu infazın “Tanrı tarafından emredildiğini” iddia etti. 10 Ekim katliamının organizatörü ve IŞİD’in Gaziantep emiri Yunus Durmaz’ın, idam edilen şahsın Güneş’le birlikte vurulması için çevresindekilere emir verdiği anlaşılıyor.

IŞİD’in 10 Ekim 2015’te Ankara Tren Garı’na düzenlediği ve 103 vatandaşın ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırısına ilişkin Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davanın belgesine, firari sanık Ahmet Güneş’e ilişkin yeni belgeler eklendi. Gaziantep 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nin ağustos ayında gönderdiği belgede Güneş’in IŞİD saflarında savaştığı görüntülerin yanı sıra bir kişiyi infaz ettiği görüntüler de yer alıyordu. Güneş’in idam edilecek kişiyle Arapça konuşarak idam edileceğini söylediği görüntüde de yer alıyor.

“Ölüm sana geldiğinde Müslüman oldun mu? O idam edildi.” diye sordu.

Videoyu çeken kişi, “Ölüm sana geldiğinde Müslüman oldun mu?” diye sordu. Güneş ve çevresindeki diğer DAİŞ’lilerin elinde Kalaşnikof makineli tüfekler var. Güneş, önündeki şahsı idam etmeden önce Kur’an-ı Kerim’den Tevbe Suresi’nin ayetlerini okudu. Karşısındaki kişinin PKK’lı olduğunu söyleyen Güneş, “Bu mürted, PKK’dan aldığımız esirlerden biri. Bunlar PKK’nın yanında savaşan ve onlara sözle, dille destek olmaya çalışanlardır. her durumda.” Güneş, önündeki şahsın öldürülmesini “Amel” diye anlatan bir ayet daha okudu.

İCRADAN SONRA SÜBHANEKE DUASINI OKUYORLAR

Videoda Güneş’in, önündeki kişinin hayatını kaybedip yere düşmesi üzerine bir kez çevredekilere Sübhaneke duası okumalarını emrettiği görüldü. Önlerindeki kişiyi infaz ettikten sonra videodaki DAİŞ’lilerden ellerindeki tüfeklerle cansız bedenine tek el ateş etmelerini istedi.

SAHİP SANIKLARIN EĞİTİM GÖRÜNTÜLERİ DOSYAYA GİRDİ

Dosyada kaçan DAİŞ’lilerle ilgili başka videolar da yer aldı. Boş bir fabrika çevresinde çekilen videoda, IŞİD üyelerinin silahlı eğitim yaptığı anlar görülüyor. Bu görüntüde DAİŞ’liler kendi yazdıkları marş ve DAİŞ bayrağıyla yürüdü. Videoda ayrıca kaçak zanlı Ahmet Güneş’in DAİŞ’liler tarafından eğitildiği anlar da yer aldı. Videoyu çeken kişinin “Kimi koruyorsunuz?” diye sorması üzerine Güneş’in yanındaki iki kişi, sanki ona yakınmış gibi davranarak Güneş’i koruduklarını belirtti.

IŞİD üyelerinin fabrika alanında eğitim aldığı diğer görüntülerde ise DAİŞ üyelerinin eğitim için kurdukları parkurda önce ısınma egzersizleri yaptığı, ardından engellerle muharebe eğitimi yaptığı görüldü. Antrenman parkurunda 2 metrelik duvarın üzerinden atlayıp sürünme antrenmanı yaptıkları anlar ise videoya yansıdı.

RESİMLERDE ANTEP EMİRİ DURMAZ

Görüntülerde yer alan kişilerden biri de IŞİD’in Gaziantep’teki komutanı Yunus Durmaz. Durmaz, Güneş’le birlikte PKK’lının da idam edilmesini istiyor. Durmaz, IŞİD’in Türkiye’deki bombalı saldırılarını organize eden ve 10 Ekim katliamı için Ankara’ya gönderilecek 2 bombacının lojistiğini sağlayan kişiydi. Görüntülerde DAİŞ’lilerin Durmaz’a “Hoca” adını verdikleri ve ondan askeri eğitim aldıkları görülüyor. Güneş daha önce Yunus Durmaz’ın kardeşi Ökkeş Durmaz ile birlikte yargılanmıştı. Antep’te örgüt üyeliği suçlamasıyla açılan davada Durmaz beraat ederken, 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan firari Ahmet Güneş’in cezası da 6 yıl 3 aya indirildi.

dazkirihaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu