Haber

Özel öğrencilerden Babalar Günü’ne özel bir gün

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Cemil Meriç Manisiz Yaşam Merkezi öğrencileri, Babalar Günü için anlamlı bir kutlama gerçekleştirdi. Haziran ayının 3. Pazar günü kutlanan Babalar Günü kapsamında, dünyanın her yerindeki babaların çocuklarının yaşamına katkılarını takdir etmek amacıyla özel gereksinimli öğrenciler, babalarıyla birlikte kahvaltı programına katıldılar. Maide Restaurant’ta gerçekleştirilen kahvaltıda özel gereksinimli öğrenciler fedakar babaları ile kahvaltı yaptılar. Ardından öğrenciler ve babaları Ormanya’da bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. Bu anlamlı günde çocukların ve babalarının memnuniyeti görülmeye değerdi.

BİR TÜR BİSİKLET YAPTILAR

Büyükşehir Belediyesi Cemil Meriç Manisiz Yaşam Merkezi, Babalar Günü’nde öğrencilerini ve babalarını da unutmadı. Önce Maide Restaurant’ta verilen kahvaltıya katılan özel gereksinimli baba ve çocuklar, ardından Ormanya’ya geçti. Meşe ağaçlarının gölgesinde göletlerin ortasında bulunan orman evleri, su değirmeni ve bisikletlerden öğrencilerin ve babalarının çok memnun kaldıkları görüldü. Böcekler için oluşturulan Böcek Oteli’ni ziyaret eden babalar ve çocuklar, Türkiye’nin ilk Orman kütüphanesinde ahşap sandalyelerde kitap okudular. Ormanın derinliklerinden kitabın derinliklerine daldıklarında gözlerindeki heyecanı ve sevinci paylaşan babalar, böylesine keyifli bir düzenlemeye ev sahipliği yaptıkları için Büyükşehir Belediyesi’ne ve Cemil Meriç Manisiz Yaşam Merkezi’ne teşekkür ettiler.

SOSYAL HAYATA UYUM

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cemil Meriç Manisiz Yaşam Merkezi, öğrencilerinin sosyal hayata uyum sağlamaları için belirli aralıklarla çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyor. Kurumda kişisel bakım, aşçılık, el sanatları ve bitki yetiştirme gibi mesleki alanlarda bireysel programlar uygulanarak özel öğrencilerin gelişimi ve hata yapmaları sağlanmaktadır. Ayrıca müzik, fotoğraf, akıl oyunları, E-KPSS eğitimi, sinema, drama, seramik, mozaik, bağımsız yaşam, tiyatro, piknik, il içi ve şehir dışı geziler düzenlenmektedir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu