Sağlık

Çocuklara sağlıklı tatil geçirmeleri için öneriler

Heyecanla beklenen yaz tatili, yetişkinleri olduğu kadar çocukları da mevsimsel hastalıklara maruz bırakabilir. Güneşli günlerde bol miktarda tüketilen dondurma, açık büfe yemekler ve uzun süre susuz kalmak çocuklarda çok değerli sağlık sorunlarına neden olabilir. Çocuklar yaz aylarında gelişebilecek sağlık sorunlarının farkında olarak ve gerekli önlemleri alarak daha sorunsuz bir yaz tatili geçirebilirler. Memorial Antalya Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Ahmet Yıldırım, yaz aylarında çocukları bekleyen tehlikelerden bahsederek, anne babalara birbirinden değerli tekliflerde bulundu.

Güneş yanıklarının eğlencenize gölge düşürmesine izin vermeyin

Güneş çarpmasından korunmak için güneş ışınlarının dik olduğu 10.00-15.00 saatleri arasında mümkün olduğunca açık havaya çıkmamak, bol sıvı tüketmek ve güneş kremi kullanmak büyük değer taşıyor. en az 30 savunma faktörlü koruyucu güneş kremi. Sarı, renkli gözlü ve beyaz tenli çocuklar güneş ışınlarından çok daha fazla etkilendiği için ebeveynlerin daha dikkatli olması gerekiyor. Güneş yanığı sadece ciltte kızarıklık ve ağrı şeklinde kendini gösteriyorsa birinci derece yanıktır. Ağrı, deride gerilme, yanma hissi 24-48 saat devam eder. Tedavide cildi nemli tutmaya yönelik kremler ve ağrıyı gidermeye yönelik şuruplar kullanılabilir. Ciltte kabarcıklar ve içi su dolu kesecikler varsa artık ikinci derece yanıklara konu olmaktadır. Bu durumda doktora başvurulmalı ve özel yanık pansumanları uygulanmalıdır.

Kiremitsiz bir yaz tatili için bol su tükettiklerinden emin olun.

Ortam sıcaklığı arttıkça deriden ter salgısı da artar ve su kaybı sonucunda susama hissi ortaya çıkar. Su alımı ile vücudun normal ısısı koruma altında tutulmaya çalışılır. Bu dengeyi bozan aşırı sıcak durumlarında ter bezlerinin kanalları tıkanır ve vücudun daha çok terleyen bölgelerinde, boyun ve omuzlarda daha sık olarak ‘döküntü’ adı verilen küçük kırmızı ve kaşıntılı deri lezyonları ortaya çıkar. halk. Tedavide her gün ılık su ile banyo yapılması tavsiye edilir. Ayrıca cildin nefes almasını engelleyecek yağlı kremleri de vücuda sürmekten kaçınmak gerekir.

Sokak yemeklerinden uzak durun

İçme suyu ve tüketilen bazı besinler, gerekli hijyen koşulları sağlanmadığı takdirde mide ve bağırsak enfeksiyonlarına neden olabilir. Bu nedenle içme sularının ve yemeklerin yıkandığı suların saf kaynaklardan elde edilmesine özen gösterilmelidir. Ayrıca özellikle yaz aylarında dışarıda bekletilen gıdaları almamak, paketli işleri tercih etmek de oldukça değerli. Dışarıda dondurma özellikle çocuklar için tehlikelidir. Tam pansiyon otellerde açık büfe olarak sunulan yiyecekler de dikkatli tüketilmelidir. Özellikle süt, krema, mayonez ve etli besinler uzun süre dışarıda bırakıldığında ısının etkisiyle çoğalan bakterilerin neden olduğu gıda zehirlenmelerine neden olabiliyor.

İshal ve kusma gıda zehirlenmesi belirtileri olabilir

gıda zehirlenmesinin kendisi; Kusma, karın ağrısı ve ardından ishal ile kendini gösterir. Bu şikayetlerle başvuran ikiden fazla kişi veya çocuk varsa yenen besinler besin zehirlenmesi açısından sorgulanmalı ve şikayetlerinin ortaya çıkması beklenmeden yiyeceklerden yiyen kişiler gözlemlenmelidir. Tedavisi kusma ve ishal ile kaybedilen su, tuz, karbonat ve potasyumun damardan serum şeklinde yerine konulmasıdır. Kusma ve ishal vücudun savunma sistemleridir. Bu sayede gıda zehirlenmesine neden olan toksinler ve bakteriler vücuda daha fazla zarar vermeden dışarı atılmak istenmektedir. Bu nedenle ishali ve kusmayı giderici ilaçların kullanımından kaçınmak gerekir.

Çocuğunuza güneş gözlüğü taktırın

Göz tahrişi bir hastalık olmasa da, kaçınılması gereken son derece değerli bir risktir ve genellikle gözden kaçar. Bir çocuğun göz merceği bir yetişkininkinden daha şeffaf olduğundan, genç gözler güneşten gelen zararlı UVA ve UVB ışınlarına karşı özellikle savunmasızdır. Çocuğun güneşe her maruz kaldığında güneş gözlüğü takmasını sağlamak değerlidir. Geniş kenarlı bir şapka, çocuğun gözleri için ekstra koruma sağlayacaktır. Kumdan ve sudan yansıyan UV ışınları kumsaldayken daha da tehlikeli olacağından bu ortamlarda güneş gözlüğü kullanılması özellikle önemlidir.

Çocuğunuzun egzaması kötüleşmeden harekete geçin

Egzama, vücutta tahriş edici bir kızarıklığa neden olan yaygın, tekrarlayan bir cilt rahatsızlığıdır. Egzama genellikle alerjiden kaynaklanır. Klor, güneşe maruz kalma, terleme gibi yaz aylarında sık görülen durumlar egzamayı kötüleştirebilir. Bir çocukta egzama varsa ter oluşumunu azaltmak için cildi sıcakken silmek, her gün hipoalerjenik güneş kremi ve iyi bir nemlendirici kullanmak değerlidir.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

malkara-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu