Haber

New York’taki Ortodoks Yahudiler, İsrail’in yasa dışı yerleşim politikasına tepkili

YENİ ABD’nin New York eyaletinde, Nutrei Karta olarak bilinen Uluslararası Yahudi Anti-Siyonist Örgütü, İsrail’in işgal altındaki Filistin topraklarındaki yerleşim genişletme politikasını protesto etti.

New York’ta Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi önünde toplanan Nutrei Karta International üyeleri, BM Güvenlik Konseyi’nde görüşülen “yasadışı yerleşim politikalarına karşı çıktıklarını” belirtti.

İsrail karşıtı sloganlar taşıyan pankartlar taşıyan Ortodoks Yahudi grubun adına konuşan Haham Yisroel Dovid Weiss, “İsrail devletindeki işgal yasadışı ve ahlaksız yayılmacılıkla sınırlı değil. İsrail devletinin varlığı gerçekten de İsrail devletinin varlığına karşı. benim dinim Yahudilik. Biz Yahudi olduğumuz için Filistinlilere yapılan zulme karşıyız.” dedi.

“Tanrı bize devlet yapmamamızı, öldürmememizi, çalmamamızı söylediğinde Filistinlilerle birlikte incinir ve ağlarız.” Haham Weiss, “inançları nedeniyle reddettikleri İsrail devletinin hızla ve barışçıl bir şekilde dağılması ve özgür bir Filistin’in kurulması için” dua ettiklerini söyledi.

“Keşke Türkiye halkı için daha fazlasını yapabilsek”

Türkiye’de Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Türk ve Suriyeli depremzedelerden üzüntü duyduğunu dile getiren Weiss, “Türkiye ve Suriye’de yaşadığımız bu korkunç deprem nedeniyle şu anda çok sıkıntı çekiyoruz. Keşke daha fazlasını yapabilseydik. Türkiye halkı.” söz konusu.

Haham Weiss, “Bu kadar acı çekerken neden başka bir halka, Filistin halkına kendi ellerimizle zulmedelim?” diye sordu.

???????Weiss, “Türkiye, Suriye ve dünya halklarının çektiği acıların son bulması ve özgür bir Filistin’in kurulması” dileklerini dile getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu