Haber

Dünya basınında Hatay’da deprem: Endişeler yeniden canlandı

Dün gece Hatay’ın Defne ilçesinde 6,4, Samandağ ilçesinde 5,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD, depremlerin ardından 90 artçı depremin meydana geldiğini duyurdu. 6 Şubat depremlerinden sonra en şiddetli deprem olan Hatay depremi yabancı basında da geniş yer buldu.

Washington PostGazete, “Türkiye-Suriye sınırını vuran şiddetli depremde 3 kişi öldü” manşetiyle yaptığı haberde, Hatay’da meydana gelen depremlerin büyük paniğe yol açtığını yazdı.

KORKULAR REVİZE EDİLDİ

Wall Street Gazetesi

ABD’nin önde gelen gazetelerinden The Wall Street Journal da depremle ilgili kapsamlı bir haber yayınladı. Haberlerde, “Türkiye’nin güneyi 6 Şubat’ta olabilecek en kötü felaketi yaşamıştı ve iki deprem sonucunda Türkiye ve Suriye’de en az 47 bin kişi öldü, milyonlar evsiz kaldı. yorum yapılmıştır. Haberlerde, “Yeni sismik şok, Türkiye’nin güneyinde ve Suriye’nin kuzeyindeki insanlarda yeni travmalara neden oldu. Aynı zamanda, enkaz altında kalmak gibi ilk depremin en korkunç korkularını yeniden alevlendirdi.”söylendi.

Gardiyangazete, “Türkiye, felaketten iki hafta sonra iki güçlü depremle daha sarsıldı”başlıklı yazısında detayları paylaştı.

Depremlerin Suriye’de de hissedildiği ve yaralananların olduğu kaydedildi. Ekinci Mahallesi’nde depremi hisseden ve günler önce yaşanan depremi ağabeyi, yengesi ve yeğeniyle paylaşan Cet Koşar isimli vatandaşın yaşadıklarına yer verildi.

AP

Associated Press (AP) haber ajansı, Türkiye’de bir deprem daha olduğunu bildirdi:

“Daha fazla bina çöktü, insanlar mahsur kaldı. Komşu Suriye’de de çok sayıda yaralanma kaydedildi. Pazartesi günkü depremin merkezi Hatay’ın Defne ilçesiydi. 6 Şubat’ta meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki deprem en büyük depremdi. şiddetli.” Etkilenen bölgelerden biriydi. Suriye, Ürdün, İsrail ve Mısır kadar uzak hissedildi. Ardından 5.8 büyüklüğünde ikinci deprem geldi.”



LÜBNAN’DA DA HİSSEDİLDİ

Reuters

Reuters, “Türkiye-Suriye sınırında meydana gelen yeni depremin ardından ölü sayısı arttı”o yazdı.

Son depremlerde can kaybının 6’ya çıktığı paylaşıldı. Bu sefer 6.4 büyüklüğündeki depremin Antakya merkezli olduğu ve Suriye, Mısır ve Lübnan’da hissedildiği detaylandırıldı.

Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi’ne (EMSC) göre, depremin yerden 10 kilometre derinlikte kaydedildiği bildirildi.

CNN

Depremin büyüklüğünü 6.3 olarak bildiren CNN International, bu veriler için ABD Jeolojik Araştırma Kurumu’na (USGS) atıfta bulundu.

Boyutun önce 6.4 olarak duyurulduğu, ardından 6.3 olarak revize edildiği kaydedildi.

Yetkililer, halkı binalardan uzak durmaya çağırdı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, halktan ‘hasarlı binalara özellikle eşyalarını almak için girmemelerini’ istedi.

BBC

Araç kamerasına yansıyan deprem anını paylaşan BBC, “Türkiye’de yeni depremler insanları enkaz altında bıraktı”söz konusu.

Ülkeyi sarsan iki yeni depremin ardından kurtarma ekiplerinin enkaz altında kalan insanları aramak için yeniden harekete geçtiği söylendi.

Hem Türkiye’de hem de Suriye’de 6 Şubat depremlerinde zayıflayan binaların son sarsıntılarda yıkıldığı bildirildi.

haber-sebinkarahisar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu