Haber

Saadet Partisi’nden Edirne’de ‘Afet Risk Planı’ değerlendirmesi

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) – Deprem ve afetlerle ilgili açıklama yapan Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin, Edirne’nin deprem, sel, toprak kayması ve bu nedenle oluşabilecek sistematik olmayan göç hareketleri ve salgın hastalık tehdidi altında olduğunu iddia etti.

“HER ŞEY KAĞIT ÜZERİNDE”

Tüm illerde kurulan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüklerinin “afete dayanıklı toplum oluşturma” misyonunu taşıdığını vurgulayan Lider Av. Tekin, “Afet öncesi çalışanlarını ve halkı bu konuda eğitmekle görevlidir. Afetlerin olumsuz etkilerini en aza indirmek ve toplumun en az hasarla iyileşmesini sağlamak temel amaçlarından biridir. İl Afet Risk Azaltma Planı da bu amaçlara hizmet edecek şekilde hazırlanmıştır.”

Hazırlanan raporu baştan sona incelediğini vurgulayan Tekin, “İl Afet Risk Azaltma Planı’nın (IRAP) hazırlanmasında çok sayıda kamu kurum ve kuruluşu, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, Trakya Üniversitesi ve sanayi kuruluşları görev aldı. . Afetlerde meydana gelen can ve mal kayıplarının en aza indirilmesi, tedbirlerle ilimizin daha güvenli hale getirilmesi ve ilin sosyo-ekonomik yapısının afetlerden etkilenmeyen bir yapıya dönüştürülmesi amaçları çerçevesinde 108 maddelik bir plan hazırlanmıştır. 12 hedef altında eylemler hazırlanmıştır. Kağıt üzerinde her şey güzel ama bizi ilgilendiren konu şu: Plandaki 108 eylem için görevlendirilen kurumlar gereğini yaptılar mı, ne yaptılar? Örneğin belediyeler ve il şehircilik müdürlükleri kentsel dönüşümle ilgili bir strateji hazırladılar mı, hazırladılarsa son durum nedir, şu ana kadar neler yapıldı? Bunu soracak çok soru ve bunun bir emsali var. Tüm kamu kurumlarına ve belediyelere sesleniyorum. Edirne Afetlere Hazır mı? Bu bahiste ne gibi işler yapıyorsunuz? Vatandaşlarımız merak ediyor. İlgili tüm kurumları farklı basın toplantılarıyla kamuoyunu bilgilendirmeye davet ediyorum” dedi.

habersilopi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu