Haber

Muratpaşa Belediyesi Cumhuriyetin 100’üncü yılını coşkuyla kutluyor

Muratpaşa Belediye, Cumhuriyetin 100’üncü kuruluş yıldönümüne sayılı günler kala kentin ana caddelerini kırmızı beyaz bayraklar ve dev Atatürk posterleriyle süsledi. 100. yıl heyecanını yaşamaya başlayan Antalya’da vatandaşlar, baştan sona süslenen Tekelioğlu Caddesi’nde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Muratpaşa Belediye, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılını bu yıl 8’incisi düzenlenecek Kaleiçi Kaleiçi Festivali ile kutlayacak. 26-29 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek festivalde, Antalya’nın tarihi kent merkezi Kaleiçi’nde 33 farklı noktada söyleşiler, imza günleri, sanat atölyeleri, performanslar ve konserlerden oluşan 103 etkinlik gerçekleştirilecek.

Bu yıl 26 ülkeden 40 şehrin katılımıyla gerçekleşecek olan festivalin merakla beklenen korteji, 27 Ekim Cuma günü saat 18.00’de Karaalioğlu Parkı’ndan başlayacak. Kaleiçi sokaklarında devam edecek kortej, Kaleiçi’nin en iyi korunmuş yapılarından ve aynı zamanda Antalya’nın simgelerinden biri olan Hadrian Kapısı’nda Yaşlı Amca konseriyle sona erecek. Festivalde Sertab Erener, 28 Ekim Cumartesi günü Muratpaşa Atatürk Kent Meydanı’nda sahne alacak.

Muratpaşa Belediyesi, kutlama ve bayram hazırlıklarının yanı sıra ilçedeki okullara ve esnafa 50 bin Türk bayrağı dağıttı. Ayrıca şehrin ana ulaşım aksları ve caddeleri dev Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle süslendi. Tekelioğlu Caddesi belediyenin baştan sona kırmızı beyaz bayraklarla süslediği caddelerden biriydi. Vatandaşlar sokakta hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: ANKA/Ömür

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu