İş

Microsoft yapay zeka planını duyurdu… Yardımcı pilot özelliği Windows 11’e geliyor!

Teknoloji devi Microsoft, 23 Mayıs Salı günü yapay zekaya odaklanan Microsoft Build adlı etkinlikte, başta Windows 11 ve Office 365 olmak üzere diğer tüm Microsoft uygulamalarında yapay zeka kullanımının nasıl geniş bir yelpazeye yayıldığını açıkladı.

Yapay zeka teknolojilerindeki gelişmeler tüm dünyayı kasıp kavururken, bu alandaki heyecan verici gelişmeleri teknoloji devleri takip ediyor.

Şu an için bu alanda en aktif rol oynayan şirket olarak görünen Microsoft, yapay zeka teknolojisine milyarlarca dolarlık yatırım yaptı. Bunlardan en değerlisi, New Bing ve ChatGPT’ye odaklanmasıydı.

AI, İLAVE EKOSİSTEMİ BÜYÜTMEK İSTİYOR

Microsoft, ChatGPT için aynı açık eklenti standardı OpenAI tekliflerini benimseyeceklerini ve ChatGPT ve Microsoft’un yardımcı pilot tekliflerinin genişliği arasında birlikte çalışabilirliği mümkün kılacağını duyurdu.

MICROSOFT 365, COPILOT EKLENTİLERİYLE GÜÇLENDİRİLEBİLİR

şirket, areklentilerle Microsoft 365 Copilot’a tıklama uygulaması ve yapay zeka servislerini entegre edebileceklerini vurguladı.

Microsoft 365 Copilot için eklentiler, ChatGPT ve Bing eklentilerinin yanı sıra geliştiricilerin mevcut yatırımlarından yararlanmalarını sağlayan Teams mesaj uzantılarını ve Power Platform bağlayıcılarını içerir. Ayrıca geliştiriciler, Visual Studio Code ve Visual Studio için Microsoft Teams Toolkit ile kolayca Microsoft 365 Copilot için yeni eklentiler oluşturabilecekler. Geliştiricilerin ayrıca bilgilerini Microsoft Graph’a taşıyarak Microsoft 365 Copilot’u genişletebilecekleri, yakın zamanda duyurulan Semantic Index for Copilot ve işlem yapılabilir bilgileri entegre edebilecekleri belirtildi.

YAPAY ZEKA ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRMAK İÇİN ORTAKLAR ARACILIĞIYLA

Microsoft iş ortakları hakkında yapılan açıklamada:

“Müşterilerimiz, kuruluşların uygulamaları güvenli bir şekilde tasarlamasına, geliştirmesine, devreye almasına ve yönetmesine olanak tanıyan NVIDIA gibi iş ortağı işbirliklerimizden yararlanıyor. NVIDIA, Azure Machine Learning ile NVIDIA AI Enterprise Integration ile kurumsal kullanıma hazır üretken yapay zekayı hızlandıracak.

Yalnızca Azure’da kullanılabilen Omniverse Cloud, kuruluşların verileri büyük, yüksek performanslı modellerde toplamasına, etki alanına özgü yazılım araçlarına bağlanmasına ve fabrika konumlarında canlı çok kullanıcılı işbirliğine olanak tanır. ONNX Runtime & Olive araç zincirinden yararlanan NVIDIA GPU’ları, daha derin donanım bilgisine ihtiyaç duymadan hızlandırıcı yapay zeka modellerinin uygulanmasını destekleyecek.”sözlerine yer verdi.

WINDOWS 11’E BAĞLI OLAN YARDIMCI UYGULAMA

Geçen sonbaharda Windows ve Surface lansmanında Baş Editör Panos Panay, Microsoft Designer’da yapay zekanın Windows Studio Effects ve DALL-E 2 ile bilgisayarda yeni etkileşim kalıplarının kilidini açma gücü ve CES’te yapay zekanın insanları nasıl elde ettiği hakkında konuştu. Windows’ta yapılan şeyler. Onu nasıl yeniden keşfedeceğinden bahsetti.

Windows, Windows Copilot’un kullanıma sunulmasıyla yapay zeka yardımını merkezileştiren ilk bilgi işlem platformu olacak. Artık birinci ve üçüncü taraf eklentiler olan Bing Chat ile kullanıcılar, birden fazla uygulama bulma, başlatma ve üzerinde çalışma çabasını boşa harcamak yerine fikirlerini hayata geçirmeye, karmaşık projeleri tamamlamaya ve işbirliği yapmaya odaklanabilir.

HAZİRANDA BAŞLAYACAK

Microsoft bu açıklamayı, yeni yapay zeka destekli Bing’i görev çubuğuna getiren, Şubat ayında Windows 11’de yayınladığımız entegrasyona atfediyor.

Windows Copilot’un önizlemesi, Haziran ayında Windows 11 için kullanıma sunulmaya başlayacak.

KAYNAK: HABER7

esenyurtajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu