Haber

Malatya’da eşinin yanında hayatını kaybeden anne, kızıyla birlikte 5.5 saat sonra enkazdan çıkarıldı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde binlerce ev yıkıldı, binlerce insan hayatını kaybetti ve yaralandı.

7.7 büyüklüğündeki ilk depremde Malatya’nın Çavuşoğlu Mahallesi’ndeki Pırlanta Otel’in yanındaki 5 katlı bina da çöktü.

uykuda yakalandı

Depremde uyuyakalan Gülay Duran (39) ve kızı enkazın altına gömülürken, eşi Mehmet Emin Duran yanlarında hayatını kaybetti.

Çiftin oğlu, ilk dakikalarda amcası tarafından uzaklaştırıldı.

Oğlunun ihbarı üzerine gruplar, 5,5 saatlik çalışmanın ardından Gülay Duran ve kızını enkazdan çıkardı.

Karısının yanında öldü

Enkaz altında kalan eşiyle el ele tutuştuğunu söyleyen anne Duran, eşinin o an hayatını kaybettiğini söyledi.

Enkaz altında nefes alamadıklarını kaydeden Duran, bir süre sonra kızıyla birlikte ölmek için Allah’a dua ettiklerini söyledi.

Elazığ’da özel bir hastanede tedavi altına alınan Gülay Duran, o dehşet anlarını anlattı.

“Eşimin eli benim elimdeydi”

Duran dedi ki:

Saat 4.5 gibi eşimin deprem var diye bağırmasıyla uyandım. Sonra çocukları kaldırdık. Tam çelik kapıya geldiğimde bina çöktü. Ben, karım ve kızım yerdeydik. Oğlum başka yere düştü. Yaklaşık 5.5 saat enkaz altında kaldım. Eşim yanımdaydı ve o an vefat etti. Kızım ve ben kaldık, bağırış sesleri geliyordu. Oğlumu önce amcası çıkardı. Sonra bize yerimizi söyledi. Sonra bizi çıkarmaya çalıştılar. Ayağımıza demir kapı düştü. Uzun uğraşlar sonucu serbest bırakıldık. Malatya Devlet Hastanesine gittiğimizde sıra yoktu. Elazığ’a nakledildim ve burada ameliyat oldum. Kızım da uygun. Allah kimseyi korusun. karımı kaybettim. Eşim o an öldü. Eli benim elimdeydi, bu yüzden vefat etti.

Kızı “Anne artık ölelim” dedi.

O an Allah’ım canımızı al dedik. Çünkü artık nefes alamıyorduk. Kızım da ben de ölmek istedik. Kızım, ‘Anne, Allah’a dua et, canımı alması için’ dedi. Şimdi ölelim, dedi annem. Başımızın üzerindeki tuğlalar açıldığında bir ışık görmek umut verdi. Ondan sonra ‘Allah’ım bize yardım et, bizi kurtar’ dedik. Birçok komşum vardı. Yaşıyorlar mı ölüler mi bilmiyorum. Komşunun kızının öldüğünü duydum. Umarım çok insan ölmemiştir. Allah herkesin yardımcısı olsun.

“Rüya gördüğümü sandım”

Bina çöker çökmez sadece yan komşunun oğlunun sesini duydum. “Kardeşine bir şey mi oldu?” söz konusu. Rüya gördüğümü sandım. Tekrar aradığında ‘Biz iyiyiz, sen nasılsın?’ Söyledim. “Ben de kanepenin kenarındayım, annemden haber yok” dedi. Nefes almaya çalış, korkma, dedi. Ben sadece onunla konuşuyordum. Ne oğlum, ne de karım. Oğlum temelde dışarıda. Karım yanımda vefat etti, sonradan fark ettim. Seslendim, eli benim elimdeydi, baktım, ne sesi ne de nefesi vardı. Kızımla bekledik. Alkışlar ve sesler vardı.

haber-sarikaya.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu