Haber

Oksijen’in ‘deprem dosyası’ tepki çekti: Gazete özür diledi

Haftalık Oxygen gazetesi, Maraş’ta meydana gelen depremler sırasında çekilen fotoğraflarla ilgili yaptığı haberle tepki çekti. Twitter hesaplarından bir özür yayınlayan Oxygen, “Kullandığımız duyurularda bazı sorunlu ifadelerin kullanıldığını kabul ediyor ve özür diliyoruz.”

Özür mesajında ​​yer alan sözler şöyle:

“Bizi kabus gibi saran deprem felaketi başta 10 ilimizde yaşayanlar ve yakınları olmak üzere hepimizi etkiledi. Hepimiz çok gerginiz, çok kızgınız, kızgınız, üzgünüz, karamsarız.

Ayrıca, bu sabah yayınlanan Oxygen’in ön sayfasındaki editör incelemesi ve sunumuna yönelik eleştirileri de memnuniyetle karşılıyoruz. Bizim yapmaya çalıştığımız şey, bu büyük sarsıntı felaketini ücretli kalemlerin de katkısıyla halka daha etkin bir şekilde aktarma çabasıdır. Gazetemizde bu büyük felakette yaşanan ihmal ve eksiklikleri aktaran, bilimi yok sayan kamu yöneticilerini eleştiren birçok haber ve yorum bulunmaktadır.

Kullandığımız duyurularda sorunlu bazı terimler olduğunu kabul eder, bunun için özür dileriz. Ancak bu açıdan bakıldığında ‘oksijen acıdan yararlanmaya çalışıyor’ eleştirilerini hak etmediğimizi düşünüyoruz. Saatler önce çıkan gazetenin iç sayfaları incelendiğinde bizi eleştiren okuyucularımızın görüşlerinin değişeceğini umuyoruz. Bu nedenle gazetenin tüm içeriğini internet sitemizden tüm okuyucuların hizmetine sunduk. Tüm eleştiri ve görüşlere açık olmaya ve ciddiye almaya devam edeceğiz.”

Oxygen, yazarlarından Maraş merkezli depremlerde çekilen fotoğrafları kelimelere dökmelerini istemişti. Gazetenin Twitter üzerinden yaptığı tanıtımda, “Fotoğrafın dili yoktur, konuşmaz. Ama bu kez seslerinin duyulmasını istedik. Sözü işin ustalarına bıraktık. Ayfer Tunç, Buket Uzuner, Tuna Kiremitçi, Aslı Perker, Nedim Gürsel, İsmail Güzelsoy ve Seray Şahiner depremle ilgili en çarpıcı kareleri yazdı.

Dosya ve tanıtım sosyal medyada tepki topladı.

haberyayladere.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu