Haber

Konya Büyükşehir Hatay’da Depremzedeler İçin Oyun Parkı Kurdu

Depremin harabeye çevirdiği Hatay’da hayatın normale dönmesi için katkılarını sürdüren Konya Büyükşehir Belediyesi, Bilim Tırı’nın ardından şimdi de Hatay Narlıca Çadırkent’te çocuklar için büyük bir oyun parkı kurdu.

Konya Büyükşehir Belediyesi, deprem sonrası Hatay’da yaraların sarılmasına desteğini sürdürüyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya olarak tüm ülkeyi etkisi altına alan deprem felaketleri nedeniyle hayatın durma noktasına geldiği Hatay’da yaraları sarmak için canla başla çalıştıklarını söyledi. Konya Büyükşehir Belediyesi, odalar, sivil toplum kuruluşları ve tüm Konya halkının ilk günden bu yana Hataylıların yanında olmaya çalıştıklarını kaydeden Lider Altay, depremzedelerin her türlü eksikliğini gidermeye çalıştıklarını söyledi. arama ve kurtarmadan lojistiğe, içme suyu temininden elektriğe, yiyecek ve barınaktan konteyner şehir inşa etmeye kadar. Gece gündüz çalıştıklarını ifade etti.

Depremin çocukları daha çok etkilediğini kaydeden Önder Altay, “Çocuklarımızın kendilerini iyi hissetmeleri çok değerli. Bu anlamda Konya Bilim Merkezimiz bünyesinde bulunan Bilim Tırımız bölgemizdeki çocuklarımızın hizmetindedir. Ayrıca 11 ilimizde çocuklara yönelik birçok etkinlik düzenliyoruz. Şimdi de çocuklarımızın keyifli vakit geçirmeleri için Hatay Narlıca Çadırkent’te büyük bir oyun parkı kurduk. Burada çocuklarımızın gülüşlerini görünce çok mutlu oluyoruz. İnşallah devlet ve millet el ele bu sarsıntının yaralarını saracaktır” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı
 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu