Haber

Binlerce mahkum El Salvador’daki ‘mega’ hapishaneye çıplak ayakla nakledildi

El Salvador hükümeti, çete üyesi olduğu iddia edilen binlerce mahkûmu inşaatı tamamlanan ‘mega hapishaneye’ sevk etti. Devlet Lideri Nayib Bukele, hükümetin servis ettiği fotoğrafların tepki çekmesi üzerine, “Burası, nüfusa artık zarar veremeyecekleri yeni evleri olacak.” dedi. Ülkenin başkenti San Salvador’a 74 kilometre uzaklıktaki bir vadide bulunan 40 bin kişilik cezaevine yaklaşık 2 bin çete üyesi yerleştirildi.

Hükümet tarafından sağlanan fotoğraflarda, çete üyelerinin cezaevine sadece beyaz şortla çıplak ayakla girdiği görülüyor. Latin Amerika merkezli STK WOLA’nın başkanı Carolina Jimenez, görüntüleri eleştirerek, “Bu hapishane bize Nayib Bukele yönetiminin suçu önleme konusunda net planları olmadığını gösteriyor” dedi.

‘GÖRÜNÜŞLERİNE VE SOSYAL GEÇMİŞLERİNE GÖRE’

27 Mart’ta El Salvador’da bir aylık olağanüstü hal ilan edildi, ardından bu karar her ay yenilendi. Çete cinayetlerindeki artışın ardından açıklanan OHAL kararıyla bazı anayasal hakların askıya alınması insan hakları örgütlerinin de yansımasını gördü. İnsan Hakları İzleme Örgütü, Mart 2022’den bu yana yapılan 60.000’den fazla tutuklamanın çoğunun “haksız” olduğunu ve “mahkumların görünümü veya sosyal geçmişine” dayandığını kaydetti.

166 hektar ÜZERİNE KURULU

Tecoluca kasabasındaki bir vadide, 166 hektarlık arazi üzerinde ‘mega’ olarak adlandırılan hapishanenin açılışı 2 Şubat’ta yapıldı. Çetelere karşı mücadele amacıyla inşa edilen ve Amerika kıtasının en büyük hapishanesi olduğu belirtilen ‘Terörü Koruma Merkezi’nin açılışını Devlet Başkanı Bukele yaptı. (DIŞ HABERLER)

bagcilarajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu