Haber

Kızılay’dan ‘çadır’ açıklaması: Dernek yardımda, Yatırım Grubu finansmanda uzmanlaşıyor

Deprem bölgelerinde milyonlarca insanın kışın ortasında çadır beklediği günlerde Kızılay’dan ‘finans’ ve ‘yatırım’ açıklaması gelirken, Kızılay’ın Dostlara 2 bin 50 çadır satması tartışması devam ediyor. Derneğin tanesi yaklaşık 20 bin lira.

Türk Kızılayı tarafından “Kızılay’ın, talep edilebilir ve sürdürülebilir finansman ihtiyacını karşılamak üzere sermayesinin yüzde 100’üne sahip olduğu bir ‘yatırım grubu’ bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, “Kızılay Derneği insani yardım operasyonlarına odaklanırken, Kızılay Yatırım Grubu bu operasyonların finansmanında uzmanlaşmıştır. Son dönemde yaşanan gelişmeler ve iddialar bu dönüşümün bilinmemesinden kaynaklanmaktadır.”

‘ÇADIR STOKLARINI HER ZAMAN TAM BOYUTTA TUTMAKTAN SORUMLUYUM’

Kızılay Çadır-Tekstil Grubu’nun çadır stoklarını aynı seviyede tutmakla yükümlü olduğu savunulan açıklamada, şöyle devam edildi: “Bu sorumluluktan sonra Türkiye’de talep eden kurum ve kuruluşlara ücret karşılığı çadır üretimi yapmaktadır. Ülkemizde ve dünyada bunların arasında BM kuruluşları, AFAD, bakanlıklar, sivil toplum kuruluşları Çadır-Tekstil Grubu bu süreçten ürettiği tüm değeri Kızılay Derneği’ne aktarmakta ve bu girdi insani yardım çalışmalarında kullanılmaktadır. ” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu