Ekonomi

Bakan Nabati: Vergi borçları 24 aya varan taksitlerle ödenecek

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati (ortada), Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen ‘TOBB ve İş Dünyası Buluşması’na katıldı.

Bakan Nabati, deprem bölgesindeki vergi dairelerine olan borçların faizsiz 24 aya kadar taksitlendirilebileceğini söyledi.

Yardım kampanyalarına makbuz karşılığı yapılan yardımlar hakkında da bilgi veren Nebati, “Ayni ve nakdi yapılan tüm bağış ve yardımlar matrahın tespitinde indirim olarak değerlendirilir.”

Nebati, Halk Bankası’nın yaklaşık 150 bin esnaf ve sanatkâra yaptığı hazine faiz destekli kredi ödemelerinin de 6 ay süreyle faizsiz olarak ertelendiğini duyurdu.

Çiftçiye 3.4 milyar lira destek

Deprem bölgesindeki çiftçilerin hesabına 3,4 milyar TL takviye takviyesi yapıldığını kaydeden Bakan Nebati, “Deprem bölgesi işletme giderleri destek paketi ve deprem bölgesi yatırım destek paketi ile işletmelerinize ek destek sağlıyoruz.”

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, olağanüstü hal ilan edilen illerde kısa çalışma kuralına uymayan vatandaşlara peşin ücret esasına göre verileceğini bildirdi.

habercumra.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu