Haber

Kaftancıoğlu: “Önümüzdeki yıl 8 Mart’ı burada ve meydanlarda kutlayacağız. Bir Erkeğe Karşı Çok Kadın”

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Taksim’de düzenlenen 21. İstanbul Feminist Gece Yürüyüşü’ne izin verilmemesini eleştirdi. Kaftancıoğlu, “14 Mayıs’tan sonra isteseniz de böyle fotoğraf çekemeyeceksiniz. 8 Mart’ı burada ve tüm meydanlarda kutlayacağız. Bir erkek, birçok kadına karşı” paylaşımında barikat ve boş görsellerle paylaştı. yollar.

‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ kapsamında İstanbul Taksim’de düzenlenen 21. İstanbul Feminist Gece Yürüyüşü, Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından yasaklandı. İstanbul Valiliği’nin aldığı karar doğrultusunda polis sıkı tedbirler alarak barikatlar kurarken, Taksim ve Şişhane metroları kapatıldı. Bunun üzerine bayanlar, Cihangir Katlı Otoparkı önünde bulunan bir merkeze geldi. Karaköy’de toplanan bir grup kadın barikatları aşarak Taksim’e gitti.

“KADINLARA SÖZÜMÜZ VAR”

Cihangir’deki kadın eylemine CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile Türkiye Personel Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık da katılarak destek verdi. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Kaftancıoğlu, “Buradaki tüm kadınlara söz verelim. Gelecek yıl kadınlar 8 Mart’ı sadece İstanbul’da değil Diyarbakır’da, Mardin’de, Kahramanmaraş’ta da özgürce kutlayabilecekler. Mart’a giriyoruz. Bu 8 Mart yasaklarla 3 kadın cinayetiyle.Dünyanın bütün otoriter hükümetlerinin en çok korktuğu şey kadınlardır.En çok korktukları şey kadınlardır.Sesi enerjiyi görenler sonsuz kadınları görenler elbet. Korkmakta haklılar. Kadınlar bu gücün sonunu 14 Mayıs’ta getirecekler.” dedi.

Kaftancıoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “14 Mayıs’tan sonra isteseniz de böyle fotoğraf çekemeyeceksiniz. Gelecek yıl 8 Mart’ı burada ve tüm meydanlarda kutlayacağız. Bir erkeğe karşı çok kadın. “

“8 MART’TA TAKSİM MEYDANI’NDA BULUŞACAĞIZ”

Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı ikinci paylaşımında, “Önümüzdeki 8 Mart’ta Taksim Meydanı’nda görüşmek üzere…” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu