Haber

ADIYAMAN’DAN İSTANBUL’A DEPREM MAĞDURLARINDA AİLE SMA’LI KIZLARI İÇİN YARDIM BEKLİYOR

Adıyaman’daki depremde evleri hasar gören Remziye ve Murat Çalış çifti, 4 buçuk yaşındaki (SMA) Tip-1 hastası kızları Nilay Çalış ile birlikte memleketlerinden ayrılarak İstanbul’a geldi. Bir hayırseverin açtığı konutta kalan aile, kızlarının tedavisi için gerekli parayı toplamak için yardım beklediklerini söyledi.

Adıyaman’da yaşayan 8 yıllık evli Remziye ve Murat Çalış çifti, 3 buçuk yaşındaki oğulları Gazi ve 4 buçuk yaşındaki çocukları ile birlikte hasar gören evlerini terk etmek zorunda kaldı. Tip-1 (SMA) Tip-1 hastalığı olan yaşlı kızı Nilay, 6 Şubat’ta meydana gelen depremde. 2 gün araçlarının içinde kalan aile, hayırseverler tarafından İstanbul’a getirildi. Tuzla’da bir hayırseverin evinde yaşamaya devam eden aile, İstanbul’da Tip-1 (SMA) Tip-1 hastalığı olan kızlarının tedavisine de devam ediyor. Kızları Nilay Çalış’ın yurtdışındaki tedavi ve ilaçlarının toplam maliyeti yaklaşık 34 milyon lira olurken, aile Valiliğin onayladığı kampanyayla 13 milyon lirayı toplayabildi. Nilay’ın annesi ve babası gerekli parayı toplamak için hayırseverlerden yardım beklediklerini söyledi.

“Kumbaramız İstanbul’daki bir işyerinden çalındı”

Nilay Çalış’ın babası Murat Çalış, “Saat 04.00 sıralarında deprem oldu. Bir şekilde çocuklarımızı dışarı çıkardık. Çocukları arabaya bindirdikten sonra cihazlarımı kurtarmak için tekrar içeri girmek zorunda kaldım. Başardık. Orada” dedi. elektrik yoktu nasılsa hayırseverler gönüllüler tarafından istanbula getirildik artık istanbuldayız istanbulda devam eden vali onaylı kampanyamız var sürekli sesimizi duyurmaya çalışıyoruz onun evinde kalıyoruz Allah’ın izniyle bize kapılarını açtılar.İnşallah kızımızın İstanbul’daki kampanyasını bitirip Dubai’de ilacını ve tedavisini alırız inşallah.Adıyaman’daki evimiz biraz hasarlı aslında eve giremedik 2 gündür buradan çatlak falan vardı sesimizi duyurmaya çalışıyoruz aynen böyle 2 gün önce bir haber geldi istanbulda bir işyerinde kumbaramız çalındı ​​biz 1 lira falan toplarken meydanlarda bir lira, bazı vicdansızlar, insafsızlar kızımın can parasını çalıp el uzatmak. Lütfen Allah rızası için yapmayın. Bir baba olarak yarınımı, umudumu ve geleceğimi kaybetmek istemiyorum. İnançla buradayız ama tedirginiz. Büyük bir felaketten çıktık. Korkuyoruz. En ufak bir sarsıntıda veya seste korkarız. Birden fazla akrabamızın binası gitti. Birçok can kaybettik. Artık kelimeleri bir araya getirip ne söyleyeceğimizi bilemez durumda değiliz. Toplanacak 34 milyon lira var. 21 ayda 13 milyon toplayabildik. Buradan hayırseverlere ve iş adamlarına sesleniyorum. Allah rızası için bu büyük çabada bizleri yalnız bırakmayın. Desteğinize çok ihtiyacımız var” dedi.

“350 GR ALIRSA OĞLUM TEDAVİ ŞANSINI KAYBEDECEK”

Nilay Çalış’ın annesi Remziye Çalış, “SMA TİP-1 kas hastalığı olan Nilay’ın annesiyim. Adıyamanlıyız. Adıyaman’da büyük bir afet atlattık. Kızımızın ilacı var. Tedavi olmamız lazım. Onun için de emeğimiz var.Her şeyi orada bıraktık.İşte burada.Kızımızı kurtarmak için sıfırdan başlamamız lazım.Şimdi tedavisi için İstanbul’dayız.Allah hayırseverlerden razı olsun onlar bize kapılarını açtılar. Şu an hayırseverin evindeyiz Nilay 4 buçuk yaşında Dört aylıkken teşhis konuldu Kırk günlükken bir terslik olduğunu anladım Yaş kriteri sağlandı Nilay geçti Nilay geçti. kilo kriterine takıldı son 350 gramı kaldı almaması lazım 350 gram alırsa çocuğum tedavi şansını kaybeder oğlum çok zor günlerden geçiyor çaresizlik bu olsa gerek dedi.

– İstanbul

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu