Haber

İsrail, en önemli kurumlarından birine yönelik siber saldırıdan İran’ı sorumlu tuttu

İsrail, yaklaşık bir ay önce ülkenin en büyük enstitülerinden birine düzenlenen siber saldırıdan İran’ı sorumlu tuttu.

İsrail Yayın Kuruluşu Ulusal Siber Güvenlik İdaresi’nden yapılan yazılı açıklamada, Hayfa’daki Technion Uygulamalı Mühendislik Enstitüsü’ne yönelik siber saldırıyı “MuddyWater” adlı İranlı bir hacker grubunun düzenlediği belirtildi.

Grubun soruşturma kapsamında işletim sistemlerini şifrelemek için tasarlanmış kötü niyetli programlar kullandığı belirtilirken, bu grubun dünya çapında çok sayıda siber saldırıdan da sorumlu olduğundan şüphelenildiği kaydedildi.

“MuddyWater” olarak adlandırılan bu kümenin İran istihbaratına üye olduğu ve Asya, Afrika ve Kuzey Amerika’da siber saldırılar gerçekleştirdiği konusunda ABD ve İngiltere’nin yaklaşık bir yıl önce ortak açıklama yaptığı hatırlatıldı.

Açıklamada, “Her yıl Ramazan ayının gelişiyle birlikte bu grup İsrail’de çok sayıda elektronik sisteme saldırılar düzenliyor” denildi. kelime kullanıldı.

İsrail Yayın Kurumu, 11 Şubat’ta İsrail’in en büyük enstitülerinin ortasında bulunan Technion Uygulamalı Mühendislik Enstitüsü’nün geniş çaplı bir siber saldırıya maruz kaldığını duyurdu; bu nedenle öğretim görevlileri ve öğrencilerden bilgisayarlarının fişini çekmelerini istedi.

Uzmanlar, saldırının ciddi hasara yol açtığını ve bilgisayar korsanlarının ele geçirdikleri dosyalar için fidye istediğini belirtti.

Öte yandan İranlı yetkililer, İsrail’in suçlamalarına ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu