Haber

İsrail, dün katliam yaptığı Cibaliye Mülteci Kampı’nı bir kez daha vurdu! Ölü ve yaralılar var

İsraildün akşam ordu Gazze 6 ton bombayla kuzeydeki Cibaliye Mülteci Kampı’nı vurdu. Gazze Sağlık Bakanlığı, hava saldırısında ilk belirlemelere göre en az 100 kişinin hayatını kaybettiğini, yüzlerce sivilin de yaralandığını bildirdi. Filistin HaberlerAjans, İsrailBugün aynı kampı yeniden bombaladığını duyurdu.

İSRAİL, SİVİLLERİ VURDUĞUNU İTİRAF EDİYOR

ÖLÜLER ARASINDA GÜÇLER VARDI

Kassam Tugayları’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Cibaliya Mülteci Kampı’na dün düzenlenen katliamda 3’ü yabancı pasaportlu 7 sivil esir hayatını kaybetti.” Terim kullanıldı.

BUGÜN YİNE AYNI YERE VURULDULAR

Dünya bu katliamı konuşurken İsrail bugün bir kez daha Cibaliye Mülteci Kampı’nı vurdu. Onlarca sivilin sığındığı kampta çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda sivilin de yaralandığı öğrenildi.

26 GÜNDE CAN KAYBI 9 BİNE ULAŞTI

Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail’in 26 gün boyunca devam eden saldırıları nedeniyle Gazze’de ölenlerin sayısının son 24 saatte 271 artarak 8 bin 796’ya ulaştığını açıkladı. Ölenlerin 3 bin 648’inin çocuk olduğu belirtildi.

BATI Şeria’da 1 günlük grev

İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’nde çok sayıda sivilin yaşadığı Cibaliya Mülteci Kampı’na yönelik saldırısını protesto etmek amacıyla işgal altındaki Batı Şeria’da kapsamlı bir grev düzenlendi. Batı Şeria’nın Ramallah kentindeki bankalar, bakanlık kurumları, okullar, üniversiteler ve mağazalar kapılarını bir gün süreyle kapatacaklarını duyurdu. Grev kapsamında fırınlar ve eczaneler dışında tüm ticari işletmeler kapatıldı.

GAZZE’NİN EN BÜYÜK MÜLTECİ KAMPI

Cibaliye, Gazze Şeridi’ndeki sekiz mülteci kampının en büyüğüdür. İsrail ordusu, savaşın başlangıcından bu yana 9, 12, 19 ve 22 Ekim tarihleri ​​de dahil olmak üzere defalarca kampa saldırarak yüzlerce insanı öldürdü. Kampta, yerinden edilmiş yüzlerce aile için sığınma evlerine dönüştürülen, BM tarafından işletilen üç okul bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu