Haber

İddia: CHP, Adana ve Mersin’i İYİ Parti’ye verebilir

CHP ve YETERLİ Parti’de yerel seçimlere yönelik ‘olumlu hava’ eserken, CHP’nin kulislerinde ibretlik bir niyet olduğu, ÂLÂ Parti kadrolarının da bazı illerde adaylarının desteklenmesini istediği iddia edildi. Adana, Mersin ve Manisa, büyükşehirlerin ortasında.

Cumhuriyet gazetesinden Sefa Uyar’ın haberine göre, her iki partinin kulislerinde CHP ve ÂLÂ Partisi’ndeki yerel seçimlerle ilgili “Muhtemelen ittifak olacak” görüşü konuşuluyor. UYGÜN Partisi, UYGUN Partisi’nin adayıyla daha fazla büyükşehirde seçim yapmak isterken, görüşmelerin “İYİ Parti’nin elini güçlendireceği” yorumlanıyor. CHP’de ise “Adana, Mersin gibi şehirleri verebiliriz” görüşü dile getiriliyor.

İki parti arasında yerel seçimler için ilk temas CHP Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ile GÜZEL Partisi Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak arasında oldu. Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerin ardından geçtiğimiz günlerde ilk kez Akşener ile gündeme gelmişti. Görüşmede gündemin ‘yerel seçimler’ olduğu belirtildi.

Her iki partide de yerel seçimlere doğru ‘olumlu bir hava’ esiyor. Parti kadroları da bu yönde mesajlar veriyor. ÂLÂ Parti’nin 2019’da ittifak yerine ittifak kurulması için daha çok büyükşehirlerin ÂLÂ Parti’ye bırakılmasını istediği biliniyor. Akşener’in ayrılmasıyla “elini bu tarafta güçlendirmek istediğini, bu kez ittifak teklifinin CHP’den gelmesi gerektiğini” söyledi. Adana, Mersin ve Manisa gibi büyükşehirlerin ortasında bulunduğu illerde UYGUN Partisi adayına destek verilmesi isteniyor. DÜZGÜN Parti kurmayları ise ittifakı ‘olası’ görüyor.

‘ADANA VE MERSİN’İ VEREBİLİRİZ’

Mesela CHP kulislerine fikir hakim. Parti kurmayları, “Muhtemelen İttifak olacak” değerlendirmesini yapıyor. Bu kez bazı büyükşehirlerin UYGÜN Partisi’ne bırakılabileceği kaydedilirken, “Adana, Mersin gibi büyükşehirleri İYİ Parti’ye verebiliriz” görüşü dile getiriliyor. (KAYNAK)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu