Teknoloji

YouTube, Müzik Deneyiminizi Daha da İyi Hale Getirecek Yeni Bir Özellik Üzerinde Çalışıyor

Dünyanın en çok tanınan video platformu olan YouTube, kullanıcılarının izleme deneyimini daha da iyi hale getirecek bir özellik getirmeye hazırlanıyor. Bu özellik, Spotify’da gördüğümüz ses düzenlemesine benzer olabilir.

Platformun üzerinde çalıştığı yenilik ile; Videoların sesini daha yumuşak hale getirerek kullanıcıların müzik deneyimini iyileştirmeyi amaçladığı söylenebilir. Bu özellik Türkçe’ye “stabil ses” olarak çevrilebilir. “Kararlı Hacim”adı verilir.

Şu an test edildiği düşünülen özelliğin herkese ne zaman geleceği bilinmiyor.

 

YouTube’da farklı görseller izlerken ses düzeylerinin farklılık gösterdiği dikkatinizi çekmiştir. Platform, milyonlarca içerik oluşturucudan görüntü toplayarak milyarlarca görüntüde ses düzeyi tutarlılığını korumayı önemli ölçüde zorlaştırıyor.

Apple ve Spotify gibi platformlar zaten sesteki ani yükselmeleri düzeltebiliyor. Hatta telefonlarda ve bilgisayarlarda tam olarak bu sorunu gidermek için çeşitli uygulamalar bulunuyor. Ancak Youtube’da bu yetenek yoktu.

Bu yeni aracın eklenmesi, bu şekil ses farklılıklarının üstesinden gelmeye yardımcı olacak gibi görünüyor. Ancak özelliğin tam anlamıyla nasıl değişiklikler yapacağına dair net bir bilgi yok.

Gelen ekran görüntülerinden aracın Android kullanıcılarında göründüğünü görebiliriz. Daha dengeli bir izleme ve dinleme deneyimi sunacağını düşündüğümüz özellik, görseli izlerken sağ üst köşede yer alıyor. ayarlar simgesi aracılığıylaetkinleştirilebilir.

Stable Volume’un ne zaman yaygın olarak piyasaya çıkacağını bilmiyoruz. Ancak bazı kullanıcılar, uygulamalarında özelliği görmeye başladıklarını söylüyor. Bu, şirketin özelliği küresel olarak kullanıma sunmadan önce test ettiğinin bir göstergesidir. Stable Volume’un gelecekte tam olarak ne yapacağını hep birlikte göreceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu