Haber

HÜDA PAR Ağrı 4. Olağan İl Kongresi’nde İsrail’in Gazze saldırılarına tepki

HÜDA PAR Ağrı 4. Olağan İl Kongresi’nde konuşan Mersin Milletvekili Faruk Dinç, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına değinerek, “Gazze’de Kerbela yaşanıyor” dedi.

HÜDA PAR Ağrı 4. Olağan İl Kongresi Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan kongrede, İl Teşkilatı’nın çalışmalarını anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı. Kongrede konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Mescid-i Aksa meselesinin sadece Filistin halkının meselesi olmadığını, ümmetin meselesi olduğunu ve Filistin halkının şerefi için mücadele ettiğini belirtti. ümmet. “Siyonist terör ağı İsrail’i taraf olarak şöyle tanımlıyoruz: Onlar devlet değil, işgalcidir, gidip Filistin halkının topraklarını işgal eden onlardır” diyen Dinç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kardeşlerim Gazze Kerbela’da yaşıyor. Biz Kerbela konusunda hep şunu söylüyorduk: ‘Nasıl insanlar o peygamberin torununa yardım etmedi? O çocuklar katledilirken nasıl herkes sessiz kaldı? Tarih tekerrür etmiyor mu? Daha ne olsun ki? bizi harekete geçirmek için daha ne hata yapabilirler? Tamam, ne yapalım? Kudüs davasını hiçbir şekilde gündemimizden çıkarmayacağız. Çocuklarımıza Kudüs davasını anlatacağız. Eğitimli genç kardeşlerimiz okuyacak. Keskin kalemleriyle Kudüs’ü yazın. Şair olan, şiir yazanlar Kudüs’ü kalplerimize kazıyacak. Annelerimiz, kız kardeşlerimiz her yerde Kudüs’ü anlatacak. “Ve acilen yapılması gereken uluslararası alanda bir insani yardım filosunun başlatılmasıdır.” Akdeniz’de deniz.”

Filistin meselesinin Müslümanlar için doktrinsel bir mesele, bölge ülkeleri için güvenlik meselesi, dünya için ise insani bir mesele olduğunun altını çizen Dinç, “İslam ülkeleri halkları şunu açıkça söylüyor; ‘Biz adaletin ve adaletin yanındayız. Filistin halkının meşru mücadelesi.’ Hatta gayrimüslim ülkelerde de bunu söylüyor.”

Kongrede kısa bir konuşma yapan İl Başkanı Şaban Gökhan, “Siyonist çete İsrail tarafından Filistin’de, Gazze’de, Aksa’da ve Kudüs’te Müslüman kardeşlerimize soykırım yapılmaktadır. Camia olarak beyan ederiz ki; Malımızla “Aksa Tufanı’nı canımızla, tüm varlığımızla ve çocuklarımızla selamlıyoruz. Mescid-i Aksa’ya selam olsun, Kudüs’e selam olsun, Selahaddin Eyyubi’nin torunlarına selam olsun” dedi.

Kentte yürüttükleri çalışmalara değinen Gökhan, “Ülkemizin sorun ve sıkıntılarını çözmek için komiteler kurduk, ülkenin sorunlarını tespit ettik, bizzat ele aldık, ilgili makamlara giderek bu sorunları dile getirdik. “

Konuşmaların ardından taşra teşkilatının faaliyet ve mali raporları okundu. Daha sonra oylama başladı. Tek listeyle yapılan seçimde tüm delegelerin oyunu alan Şaban Gökhan yeniden il başkanı oldu. İl kongresine vatandaşların yanı sıra HÜDA PAR Bitlis İl Başkanı Cengiz Karakaya, çok sayıda STK temsilcisi ve siyasi parti temsilcisi katıldı. – AĞRI

kosehaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu