Haber

Bülent Ecevit’in ölümünün 17. yıl dönümünde anma töreni düzenlendi.

Eski başbakanlardan Bülent Ecevit, ölümünün 17. yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Devlet Mezarlığı’ndaki anma törenine Demokratik Sol Parti (DSP) Lideri Önder Aksakal, parti üyeleri ve Ecevitçi Arama Platformu üyeleri katıldı.

Mezara çelenk koymanın ardından konuşan Aksakal, Ecevit’in tüm hayatını alın teriyle ekmeğini kazanan onurlu insanların mücadelesine adadığını belirtti.

Ecevit’in görevini devrettiği büyük kurultayda söylediği gibi ömrünün son gününe kadar Demokratik Sol Parti’li olarak yaşadığını belirten Aksakal, “Sayın Onursal Başkanım ve Başbakanım, çalışmaya devam ediyoruz. Atatürk’ün yolunda öğretilerinizle yorulmadan yürüyün.” dedi.

Ecevit’in 38 yıl önce DSP’yi kurarken yaptığı tahminlerin bugün de doğru çıktığını ifade eden Aksakal, “Küresel emperyalizmin vahşi saldırıları bugün de tüm hızıyla devam ediyor. Bölgemizde yaşayan mazlum halklara, Amerika ve Avrupa’nın saldırıları sürüyor. yeni coğrafya sevgisinden vazgeçmiş, insanlıktan uzaklaşmış durumdalar.” “Bu rejim altında çocuklar, kadınlar ve savunmasız mazlumlar vahşice katledilmeye devam ediyor.” İfadelerini kullandı.

Cumhuriyetin 100’üncü yıl dönümünün ülke genelinde coşkuyla kutlandığını ve yeni yüzyıla girildiğini belirten Aksakal, “Sizin öğretilerinizle biz, sol değerlere gönülden bağlı milliyetçi, vatansever ve demokratik solcular olarak, Hedefe doğru kararlılıkla yürümeye devam edin.” söz konusu.

Önder Aksakal, 3 Aralık’ta yapılacak 12. Olağan Kongre ile Ecevit’in güvenini daha da ileriye taşıyacaklarını kaydetti.

haberdursunbey.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu