Ekonomi

Gök Yapı Grubu, Sivas Demiryolu Vagon Fabrikası’nın elektriğini yeşil enerjiden sağlıyor

Özel demiryolu araç ve ekipmanları üreticisi Gök Yapı Küme, GökRail Sivas Demiryolu Vagon Fabrikası’nın tükettiği elektriğin yeşil enerjiden karşılanması amacıyla CK Enerji Çamlıbel Elektrik aracılığıyla Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası (I-REC) aldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Sivas Demirağ Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren fabrikanın 1 yılda tükettiği 5 milyon 160 bin kilovatsaat elektriğin tamamı yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen CK Power Çamlıbel Elektrik Genel Müdürü Muharrem Bülbül, şirket olarak çevresel sürdürülebilirlik politikalarını desteklediklerini vurgulayarak şöyle konuştu: Kaynağından başlayarak takip edilen ve son tüketiciye kadar izlenebilen yeşil enerji giderek daha önemli hale geliyor.” “Bu belge ile Gök Yapı Küme, Sivas’taki fabrikalarında enerji tüketiminin çevreye duyarlı ve sürdürülebilir bir şekilde sağlanması yönünde çok değerli bir adım atmıştır. Böylece fabrikanın 2019 yılında tükettiği toplam 5 milyon 160 bin kilovatsaat elektrik 1 yıl yeşil enerji kaynaklarından karşılanacak.” değerlendirmesini yaptı.

Gök Yapı Sanayi ve Ticaret AŞ Genel Müdürü Nurettin Yıldırım şunları söyledi:

“2008 yılında GökRail markasını oluşturduk. Türkiye’nin ilk TSE belgeli yerli tampon ve cer paketi ürünlerini üretirken hem Türkiye hem de Avrupa’da satışa başladık. Yine 2017 yılında markamız Türkiye’nin TSE belgeli Milli Yük Vagonu projesini üstlendi ve bunu başarıyla tamamladı. Artık günlük 5 yük vagonu üretim kapasitesine ulaşan GökRail, her geçen gün ihracatını artırmakta ve Fransa, İngiltere, Almanya, Avusturya, Hindistan, Polonya, Rusya gibi ülkelere çeşitli vagonlar üreterek ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır. “Yenilenebilir enerji kaynaklarıyla var olmanın haklı gururunu taçlandırıyoruz.”

niluferhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu