Ekonomi

33 yılın en kurak ağustos ayı: Yağışlar yüzde 60 azaldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 2023 Ağustos ayı yağışlarıyla ilgili hazırladığı rapora göre, Türkiye’de ağustos ayı yağışları normalin altında ve geçen yılın ağustos ayı yağışlarının da altında gerçekleşti.

Ortalama 6,4 milimetre yağışın gözlemlendiği 2023 Ağustos ayında, Ağustos normali olan 14,8 milimetreye (1991-2021) göre yüzde 57, 2022 Ağustos ayı yağışı olan 16,1 milimetreye göre ise yüzde 60 düşüş yaşandı.

Türkiye’nin 7 bölgesinde yağışlar normale göre azaldı. Geçen yıla göre sadece Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde artış yaşandı.

En fazla yağış düşüşü Amasya’da yaşandı

İlde en fazla yağış 106,5 milimetre ile Rize’de, en az yağış ise 0,4 milimetre ile Mardin’de görüldü. Normale göre en fazla düşüş gösteren il ise yüzde 96 ile Amasya oldu.

Türkiye genelinde ağustos ayında normale göre 3 gün olan ortalama yağışlı gün sayısı, bu ağustos ayında 2,6 gün olarak belirlendi. Yağışlı gün sayısının en fazla olduğu bölge ve iller ise Doğu Karadeniz, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevresinde 5-10 gün civarında, Trabzon ve Rize çevresinde ise 10-15 gün civarında gerçekleşti.

karakocan-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu