Haber

Gazeteci Sedat Yılmaz’a gözaltında işkence iddiası: İşitme kaybı yaşadı

Diyarbakır’da gözaltına alınan gazeteci Sedat Yılmaz, Ankara’da polis saldırısına uğradığını söyledi. Yılmaz’ın başına isabet eden tekme nedeniyle işitme kaybı yaşadığı belirtildi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Dicle Fırat Gazeteciler Cemiyeti (DFG) Eşbaşkanı Dicle Müftüoğlu, Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Sedat Yılmaz ve eşi, dün 15 farklı ilde düzenlenen soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı. Selma Yılmaz ile İstanbul’da gözaltına alınan Sedat Yılmaz’ın kardeşi Filiz Yılmaz, Ankara’ya getirildi. Avukatların belgelere erişimine getirilen 24 saat kısıtlamanın ardından avukatlarıyla görüşen Yılmaz ve Müftüoğlu, otobüsle Ankara’ya getirilirken 15 saat elleri kelepçeli tutulduklarını, 24 saat aç bırakıldıklarını iddia etti.

Avukatıyla görüşen Yılmaz, gezi sonrası Ankara polisine teslim edilirken sağından bir polisin araca bindirilirken kafasına tekme attığını ve işitme kaybı yaşadığını söyledi. ve kulağında şiddetli ağrı. Saldırı sırasında hakarete uğradığını belirten Yılmaz, 15 saat kelepçeli tutulduğu için boyun ve kol bölgesinde şiddetli ağrılar çektiğini söyledi. “Chat” adı altında casusluk dayatmasına maruz kaldığını belirten Yılmaz, yine hakaretlere maruz kaldığını söyledi.

Avukatlar, darp raporu için Yılmaz’ı hastaneye götürmek için girişimlerde bulundu. Ayrıca tutuklu gazeteciler susturulamayacaklarını ve yazmaya devam edeceklerini belirterek, “Her türlü baskıya rağmen yolumuza ve mücadelemize devam edeceğiz” dedi. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu