Ekonomi

Kılıçdaroğlu: Asgari ücretten vergi almayacağız

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “Çalışanlar için gelir vergisi tarifesini yeniden düzenleyeceğiz. İşçilerin vergi yükünü azaltacağız. Asgari ücretten vergi almayacağız. “

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kişisel Twitter hesabından ‘İşçiler’ başlıklı bir görsel paylaştı. Türkiye’de ekonomik eşitsizliğin arttığını ve orta sınıfın yok edildiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Sevgili halkım bugün beyaz yakalılara seslenmek istiyorum. Bakın ben bu beyaz yakalıya inanmıyorum, mavi- Yaka işi o kadar diyorlar ama onlar işçi onlar da işçi Biri büro çalışanı diğeri fabrika İkisi de zor durumda İkisi de büyük bir bunalımda Türkiye en ağırını yaşıyor tarihinde ekonomik kriz var. Krizin ötesinde bir bunalımın içindeyiz. İşçinin üzerinden silindir gibi geçtiler. Sadece ülkedeki gücü, bu ülkenin zenginliklerini verdiler. Beyaz yakalı mavi demeyelim. onun için tasma” dedi.

‘ORTA SINIF KALDIRILDI’

Türkiye’de küçük bir grup dışında herkesin ekonomik, gıda ve barınma krizi yaşadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Orta sınıfın büyümesi gerektiğine inanıyorum, yakası ne olursa olsun. Gıda krizi başta olmak üzere krizle kuşatılmış durumda. ve tetiklediği konut krizi Orta sınıf mahvoldu Açıkça söylüyorum orta sınıf yok edildi Saray halkı kendini aldatmasın Eşitsizlikler üst gelir gruplarını zenginleştirir, orta gelir gruplarını yok eder ve orta gelir gruplarını yok eder. Alt gelir grupları Öfke dolu yapıyorlar Herkesi yoksullaştırarak günlerini geçirebileceklerini mi sanıyorlar Yapamazlar Tüm avlar beyaz ya da mavi, orta direk ya da fakir hepimiz birbirimize bağımlıyız. Bakın yoksulluğun sonu 31 bin 240 liraya çıktı.Hiçbir sistem buna dayanamaz çöker.Elbette çöker.Bugün her sabah daha çok vatandaşımız yoksullukla uyanıyor.Bu ülkede, ya demokrasiye sahip olabiliriz ya da birkaç kişinin elinde toplanmış büyük bir servete sahip olabiliriz. Ama ikisine de sahip olamayız. Kemal Bey için orta sınıf nedir? Sadık bir işi olan, bir evi olan, tasarruf edebilen, geleceğe yatırım yapabilen, çocuklarının eğitim masraflarını karşılayabilen sınıf orta sınıftır ve bu tasmayla olmaz.”

‘İNSANLARDAN ÇALANANLARI GERİ VERECEĞİZ’

Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda Türkiye’yi krizden hızla çıkaracağını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Ben bu sınıfı büyütüp çelikle güçlendireceğim. Bunları nasıl yapacağım? Bir güven ortamı sağlayarak yatırımı çekeceğiz” dedi. İki, temiz bir yönetim ve akılcı bir şampiyonlar ligi ile halktan çalınanı iade edeceğiz, Türkiye’yi ekonomik bir kadroyla krizden hızla çıkaracağız, Üç, Dirençli yeni bir sanayi devrimi inşa edeceğiz. Türkiye’yi ucuz emek-yüksek enflasyon sarmalından çıkarıp dünyayla rekabet eden bir ülke haline getirecek altyapı Tüm teknoloji alanlarına yatırım yapacağız Dört Çalışanlar için gelir vergisi tarifesini belirleyeceğiz Yeniden düzenleyeceğiz. İşçilerin vergi yükünü azaltacağız Asgari ücretten vergi almayacağız Beşincisi kadınların çalışma hayatına katılımını artıracağız Gelir elde ettiklerinde bu haneler hızla orta gelir kümesine dönüşecek. Altı: Sanayiyi tüm Türkiye’ye yayarak İstanbul’dan Anadolu’ya ekonomik hareketlilik. Anadolu’yu yeniden ayağa kaldıracağız. Bu otomatik olarak fiyatları yükseltmek anlamına gelir. Yedi; Organize sanayi bölgelerinde teknoloji liseleri kuracağız. Mesleki eğitimlerle gençlerimiz yeni beceriler kazanacak. Sanayicinin ihtiyaç duyduğu aranan eleman sorunu çözülecektir. Hepsi için planlarımız hazır. Her şeyi döngü döngü çalıştık. O kadar hazırız, o kadar güzeliz ki geriye bir tek iş kalıyor; bu beceriksizleri gönderin. Bir oy veya bir oy. Tüm gereken bu. Sevgiyle kalın” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu