Haber

EYT Federasyonu Başkanı Özupak istifa etti, CHP’den aday oldu

Emeklilerde Yaşayanlar Federasyonu (EYT) Başkanlığı’ndan istifa eden Gönül Boran Özüpak, İstanbul milletvekili adaylığı için CHP’ye başvurdu. CHP Eyüp İstanbul İlçe Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen Özüpak, “Dik durduk, boyun eğmedik. İnandığım davamdan hiçbir zaman vazgeçmedim. Bunları söyleyerek mücadeleye devam etme kararı aldım. sözler milletin kürsüsünden.”

ANKA’nın haberine göre Özüpak’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle oldu:

Dik durduk eğilmedik : Bir annenin evladına gösterdiği şefkat, özen ve duyarlılıkla büyüdüğüm Türkiye’ye örnek olmuş bir sivil toplum kuruluşunun yöneticisiyim. adalet mücadelesi çığ gibi engelleri aşar. Haklılığımıza tüm kalbimle inandım. Bana inananlarla büyük bir aile olduk. Dik durduk, eğilmedik, hiçbir algı ile ilerlemedik. İnandığımız yoldan sapmadık. Her türlü hakarete katlandık. Sahalarda, sahalarda ve toplantı salonlarında 2 milyon mitingle hep ‘Varız, biriz, beraberiz’ diye haykırdık.

EYT YASASINI ÇIKARDIK: EYT Federasyonumuzu oluşturan 20 il dernek başkanları ile yurt genelinde örgütlenerek hak mücadelesinin her mecrada sesi olduk. İşimiz siyaset değildi ama çabamızın analiz merkezi siyasetin merkeziydi. Bu kararlı duruşumuzun ve yılmayan tarafsız çabamızın sonuna geldik. EYT yasasını çıkardık. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Seçimi kaybetsem de ben bu işin içinde değilim’ dediği günlerden buraya geldik.

YORULMADAN DEVAM EDİYORUZ : Bu çabanın başında olmak ne kadar meşakkatli bir süreçti; Birlikte seyahat ettiğim liderlerim, idari heyetlerim, arkadaşlarım bunu çok iyi bilen ve anlayan kişiler olarak yanımda duruyorlar. Çalışan bir bayan, anne, eş ve aynı zamanda bu çabanın öncüsü olmak benim için çok zor bir süreçti. Ama inandığım davadan asla vazgeçmedim. Tüm bunlara rağmen geldiğimiz nokta belli. Evet çok emek harcadık, yorulmadan konuşmaya devam ettik ama istesek de hakkımızı vermediler.

MUHALEFET FIRSATLARI İÇİN ETİKETLENDİK : Yarım kaldık, analiz edilmesi gereken alın terinin kıymetini bilmediler. Biz hiçbir zaman siyaset yapmadık. Yine de muhalif olarak damgalanıyoruz. Bizim siyaset yapmadığımızı, siyaset temelinde ele aldığımızı sağduyulu herkes gördü. Evet, bir sonuca ulaştık. Ama yine de üzgünüz; çünkü seçim arifesinde çıkan, oyların akın etmesiyle eksik yasalaşan EYT yasasının ve çalışma hayatımızda yaşadığımız mağduriyetlerin giderilmediği ortadadır. Bu konuda atılacak o kadar çok adım ve söylenecek o kadar çok söz var ki, bu sözleri millet kürsüsünden söyleyerek çabayı sürdürmeye karar verdim.

FEDERASYONDAN İSTİFA ETTİĞİMİ BEYAN EDERİM : Bir sivil toplum kuruluşu lideri olarak siz, ücretli basın mensuplarım, yöneticilerim, CHP ilçe başkanlarım ve temsilcilerim, Millet Meclisinden talep ettiklerimin doğrudan icracısı olarak; 2023 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul il 2. ilçe aday adaylığımı açıklıyorum, hak mücadelemizde birlikte olduğumuzu söylediğimiz yolda yürüyen kardeşlerimin önünde. Aday beyanım ile EYT Federasyonu Genel Başkanlığından istifamı beyan ederim. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu