Ekonomi

Edremit Belediyesi ve Balıkesir Üniversitesi zeytin yetiştiriciliği için işbirliği yapacak

Edremit Belediyesi ve Balıkesir Üniversitesi, Türkiye’nin en önemli zeytin ve zeytinyağı üretim merkezlerinden biri olan Edremit’te zeytin yetiştiriciliğini daha da geliştirmek için el ele verdi. Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan ve Balıkesir Üniversitesi Rektörü. Prof. Dr. Yücel Oğurlu işbirliği protokolü imzaladı.

Edremit Belediyesi ile Balıkesir Üniversitesi’ne bağlı Edremit Zeytincilik Enstitüsü ve Edremit Meslek Yüksekokulu arasında iş birliği protokolü imzalandı. Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan ve Balıkesir Üniversitesi Rektörü. Prof. Dr. Yücel Oğurlu’nun imzaladığı işbirliği protokolü ile Edremit’te zeytinciliğin geliştirilmesi ve akademik kalite standartlarına uygun zeytinyağı üretiminin daha etkin bir şekilde teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan ise, “Dünyanın en kaliteli zeytinyağının üretildiği, zeytinliğin başkenti güzel Edremit’imizde Balıkesir Üniversitemiz bünyesinde yapılan akademik çalışmaları büyük bir takdirle takip ediyoruz. Geçtiğimiz yıllarda zeytinliğimizin zeytinliği açıldı. Meslek Yüksekokulumuzun yanındaki belediye, akademik çalışmalarda uygulamalı eğitime destek vermek üzere üniversitemize tahsis edildi.”İşbirliği protokolümüzü bugün de desteklemeye devam ediyoruz. 60 bini aşkın ağacın bölgenin en büyük üreticisi olan Edremit Belediyesi olarak zeytinciliğin geliştirilmesine ve üniversitemizin bu alandaki çalışmalarına destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Arslan, “Protokol kapsamında belediyemize ait zeytinliklerden temin ettiğimiz zeytinlerin bir kısmından akademik düzeyde kalite standartlarına uygun zeytinyağı üreterek Edremit’te zeytin ve zeytinyağının tanıtımına destek vereceğiz. Zeytin yetiştiriciliği alanında tekniker yetiştiren Zeytin Yetiştiriciliği ve Zeytin İşletme Teknolojisi öğrencilerinin atölyelerinde uygulama yapabilecekleri çiğ taneli zeytin ihtiyacını her yıl karşılayacağız.” “Bizim de katkı sağlayacağımız bu protokolde emeği geçen Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksekokulu akademik ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu da Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’a iş birliği ve desteklerinden dolayı teşekkür etti. Uğurlu, “Bugün önemli bir protokole imza attık. Zeytincilikle ilgili öğrencilerimiz burada hem teoriyi öğreniyor, hem de tesisimizde uygulamayı görüyor. Zeytinciliğin bölge için ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. Balıkesir denildiğinde ilk akla gelen şey; Tarım ve turizmin yanı sıra hayvancılık da akla geliyor. Türkiye deyince akla ilk gelen şey kuşkusuz zeytincilik oluyor.” Burası dünyada merkez oluşturan bir alan. Zeytin yetiştiriciliğinin dünya çapında geldiği noktanın bilincinde olarak Zeytincilik Araştırma Enstitümüze ve Edremit Meslek Yüksekokulumuza daha fazla değer veriyoruz. Yaptığımız protokolle öğrencilerimize eğitim açısından çok değerli olan hammadde desteğini Edremit Belediyesi’nden sağlayacağız. Sayın Liderimiz Arslan ve “Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Rektör Oğurlu, zeytin yetiştiriciliğine yönelik yapılan çalışmalarla ilgili şunları söyledi:

“Üniversite olarak asıl amacımız öğrencilerimizin uygulamayı görerek yetişmelerini sağlamak ve çevrelerindekilere rehberlik etmektir. Akademik ve bilimsel temelde bir şeyler üretmek pahalıdır. Nasıl yapabiliriz diye bakmamız lazım. Enstitümüzün zeytin yetiştiriciliği ile ilgili 6 Avrupa ülkesinin imzaladığı protokolleri var. “Edremit’te birkaç yıl içinde daha akademik ve bilimsel ama pratiğe ve geçmiş birikimine değer veren güzel uygulamaları hep birlikte göreceğiz. deneyim” dedi.

Balıkesir Üniversitesi Edremit Zeytincilik Enstitüsü ile Edremit Meslek Yüksekokulu, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü, Zeytin Yetiştiriciliği ve Zeytin İşleme Teknolojisi Programı ve Edremit Belediyesi İktisadi İşletmesi arasında yapılacak işbirliği protokolü ile zeytin yetiştiriciliği faaliyetlerinde iş birliği yapılarak zeytinlerin elde edilmesi sağlanacaktır. belediyeye ait zeytinliklerden Akademik düzeyde kalite standartlarına uygun olarak üretilen, filtrelenen ve şişelenen kaliteli zeytinyağı üretimini sağlamak, üretilen zeytin ürünlerinin katma değerini artırarak Edremit zeytini ve zeytinyağının tanıtımına destek olmak. belediye bünyesinde üniversite öğrencilerinin atölyelerde zeytinyağı üretiminde kullanılan makineler üzerinde pratik çalışmalar yapmalarını sağlamak. Tarımın ihtiyaç duyduğu ham zeytin ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlanması amaçlanıyor.

geredehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu